Gdyby "loginka1" nie czytała książek w pzeszłości i obecnie, to na pewno nie napisałaby komentarza tak pięknym językiem. Co do Średniowiecza jako wieku jasności, polemizowałabym :) Pozdrawia loginkę1. P.S. Ja także lubię czytać.
Czy ja wiem - gdybym nie czytała tyle pięknych książek w dzieciństwie i w późniejszych latach - dziś łatwiej byłoby mi znosić wspaniałości roku 2020. :-( Choć z drugiej strony - dzięki książkom można psychicznie ominąć polityczno-medialny zgiełk i żyć w wyimaginowanym świecie, bo ten realny - zawsze beznadziejny, dziś staje się już żałosny. Cofamy się ostro w rozwoju. Starożytni przy nas to bogowie, a wyśmiewane Średniowiecze - wiekiem jasności, przy ciemnym XXI.
Dzieci warto zapisywać do biblioteki ponieważ WARTO czytać, a nie dlatego że rozdają coś za darmo. Czytanie to fantastyczna sprawa i niepotrzeba do niej prądu. W książkach można znaleźć wytchnienie od świata rzeczywistego, można znaleźć wsparcie i otuchę. Po prostu warto zapisać dziecko do dbiblioteki, ba! Warto samemu zapisać się do biblioteki! https://gruz-alibaba.pl/wywoz-odpadow-budowlanych-(...)