DYSKUSJE
Pomniki z tęczowymi flagami. "To wyraz solidarności"
reaktywator
13.08.2020 07:04

Jeśli @marcinak777 sam spłodził co niżej naPiSał, w co wątpię, to i tak jest przykładem jak można sterować ludźmi przez podziały, strachem, napuszczaniem na innego, obcego który nie z nami, niestety...

Z sieci:"Szef sztabu wyborczego Andrzeja Dudy Joachim Brudziński: „Polska bez LGBT jest najpiękniejsza”. Wiceminister Jacek Żalek: „LGBT to nie ludzie”. Prezydent Duda: „Nie po to pokolenie moich rodziców przez czterdzieści lat walczyło, żeby przyszła inna ideologia, jeszcze bardziej niszcząca dla człowieka”. Poseł PiS Przemysław Czarnek: „Ci ludzie nie są równi ludziom normalnym”....

Nie ma też raczej powodu, byśmy pocieszali się nadziejami, że u nas sprawy wyglądają lepiej niż w USA, skoro Polska została właśnie uznana w rankingu ILGA za najbardziej homofobiczny kraj Unii Europejskiej. I kto by się przejmował tym, że mamy już badania wskazujące, iż wprowadzenie równości małżeńskiej osłabia stygmatyzację osób LGBT+, a więc również zmniejsza liczbę samobójstw....

Za słowami idzie przemoc

Decyzje te wynikają zarówno z odczłowieczającej retoryki, jak i z jej dalszych konsekwencji. Mamy przecież wyrok więzienia dla małżeństwa, które próbowało przeprowadzić zamach terrorystyczny na lubelskim marszu równości. W trakcie śledztwa mężczyzna zeznawał: „Mam na koszulce krzyż celtycki. Oznacza to, że jestem za Polakami, za rodziną. Mam żonę i rodzinę normalną”. Wyrok więzienia usłyszał również 25-latek, który w Białymstoku – w środku dnia, w samym centrum miasta – złamał obojczyk nastolatkowi biorącemu udział w tamtejszym marszu.

Nietrudno przewidzieć, jak zareagowałaby prawica, gdyby coś podobnego spotykało osoby uczestniczące w procesji Bożego Ciała. Ale nie spotyka, bo polscy działacze i działaczki LGBT+ nie sięgają po przemoc i nie są do niej ośmielani.

W zeszłym roku w Poznaniu nawet symboliczny wyraz agresji na konkursie Mister Gay Poland został jednoznacznie potępiony przez Grupę Stonewall czy portal Queer.pl, odcięli się od niego organizatorzy i przeprosiła sama performerka. Tymczasem słowa abp. Marka Jędraszewskiego o „tęczowej zarazie” publicznie poparło nie tylko kilkudziesięciu innych biskupów, lecz także Jarosław Kaczyński i Andrzej Duda...

„Ideologia LGBT”, czyli odczłowieczanie w białych rękawiczkach

Prawicowi politycy (i publicyści) zwykle opatrują swoje ataki zastrzeżeniem: „Nie mówię o ludziach, tylko o ideologii”. W 1967 roku mówiliby pewnie, że prowadzą politykę antysyjonistyczną, a nie antysemicką...

https://oko.press/ideologia-lgbt-jak-syjonisci-w-6(...)

reaktywator
na forum od listopada 2017
kaizen
13.08.2020 05:46

LGBT i cała ta polityka, szkodzi zwykłym osobom o odmiennej orientacji seksualnej.

kaizen
rapidrmp
12.08.2020 23:30

Jedna i ta sama osoba pisze wszystkie te posty? Na forum zabukowana od: " na forum od listopada 2017" hmmmm...... ;)

rapidrmp
marcink777
12.08.2020 23:18

Widać to doskonale od dłuższego czasu a ostatnie wydarzenia tylko dobitnie to potwierdzają jak całe to LGBT i głoszona przez nich ideologia jak wielkim ściekiem nienawiści, fałszu, obłudy i hipokryzji. Jakie himalaje hipokryzji mają w sobie te lewicowe bojówki, że z hasłami pseudo równości i o zgrozo szacunku! na ustach są w stanie zdeptać, zochydzić lub zbeszcześcić wszystko co tylko przedstawia jakąś wartość i jest w stanie wywołać publiczne oburzenie. Nie obowiązują ich żadne świętości ani tabu, nie znają oni słowa szacunek czy poszanowanie bliźniego który przecież ma prawo do własnych konserwatywnych poglądów jakie ma wiekszość katolickiego społeczeństwa. I takie środowiska mają jeszcze czelność i na siłę chcą edukować nasze dzieci. Niedoczekanie wasze !

marcink777
polmos
12.08.2020 22:38

Weszła w życie moda na zaburzenia. Ba, panuje wręcz swego rodzaju nadgorliwość albo wręcz terror środowiskowy. Prezes Radia Nowy Świat "poleciał" bo nazwał Michała Sz. mężczyzną a nie kobietą... Może i ja znajdę sobie jakieś imię, dewiację i każę się tytułować? Np dziś jestem tosterem, albo opiekaczem, mam pociąg do opiekanych bułeczek i od dziś, kto mnie postrzega inaczej - nie ma do tego prawa, jest ciemnogrodzkim homofobem i za swoje niepoprawne poglądy może stracić reputację oraz stanowisko ! Uwaga - ponieważ moja gender jest fluidgender, pojutrze może to być nieaktualne i nazwanie mnie tosterem będzie dla mnie krzywdzące i obraźliwe ! Jestem mniejszością mniejszości, więc jestem pod ścisłą ochroną, bydlaki ! I mam prawo niszczyć mienie oraz bić inaczej myślących w proporcji 5 naszych na 1 katofaszystę ! Doceniam wysiłki prezydenta miasta by flaga Krosna była jak najbardziej tęczowa, ale jeszcze trochę jej brakuje ! Proszę nadrobić braki i podpisać 4 mln dotacji na moją fundację ! Będę edukował !

polmos
krzys16
12.08.2020 22:35

A ci co robili te zdjęcia to wcześniej nie powiesili tych flag ???

krzys16
errata
12.08.2020 21:42

Tęczowe flagi, które są symbolem jakiegos tam LGBT, to niech sobie wywueszają na swoich ścianach w mieszkaniach, domach itd. W sumie to nie mam za bardzo nic przeciwko takiemu "ruchowi", ale już mam jak zaczynają napie...lać wszędzie swoje symbole, bo niby są "pokrzywdzeni" przez państwo. Pytam się - po jaką cholerę afiszujecie się na każdym kroku, jeżeli chodzi o jakieś tam upodobania, że niby wasze są godne albo bardziej godne niż te, które dotychczas obowiązywały? Jesteś taki, albo taki - Twoja sprawa. Niby hetero mają teraz zrobić swój symbol i go wywieszać na pomniki kultury, że są hetero? Nie widziałem jeszcze takich flag i pewnie nie zobaczę. Jesteś LGBT - to sobie bądź i sie z tym nie obnoś jak paw ze swoim ogonem ...

errata
vip1
12.08.2020 21:31

Do niektórych nie dociera, że ułomni to są ci co nie potrafią zaakceptować innego człowieka co ma inne poglądy, kolor skóry czy oriętacje seksualne. Wszyscy mamy takie same prawa do życia, tylko niektórzy tego nie potrafią zrozumieć.

vip1
Grwazy
12.08.2020 21:16

Adresuję do Kyla i Piterfud:

Dlaczago PIS "promuje" LBGT? Bo PIS zawsze gra kartą (socjotechnika, populizm) WROGA. Za pierwszych ich rządów były to "wykształciuchy", potem gender, uchodzcy, teraz LBGT. Oni źli - my dobrzy. Widać to w określeniu, że PIS jest partią "propolską", zatem jesli nie popieram PIS-u nie jestem Polakiem. MASAKRA, Zatem i ja nie jestem Polakiem.

A co do "tęczowych faszystów", niech Piterfud zacznie się uczyć historii. Faszyzm powoli,dzięki takim Piterfudom i PIS -owi powoli rodzi się w naszym kraju. Niemcy też zaczynali od określenia Żydów jako "wszy", przyczyny zła, potem w tej ZŁEJ grupie byli i Słowianie. Dramat wiedzy Piterfuda; chłopie kup se jakąś ksiażkę z historii faszyzmu i zacznij mysleć samodzielnie, a nie dzięki fałszom zasłyszanym w TVP...

I na koniec dramat niemyślenia (także niemojego niedouczonego tzw. prezydenta), że LBGT to filozofia: filozofia to system etyczno- aksjologiczno- logiczno- estetyczno -antropologiczny, a LBGT to postawa seksualna, która była, jest i będzie od papieży dawnych lat, królów, generałów itp. Jeśli ktoś chce odwołania do autorytetów.

Boże, jakie oczywistości ja muszę tu wypisywać... "Wokół widzę ciemność".

Grwazy
gonz
12.08.2020 21:04

Chętnie sobie podetrę tą kolorową szmatą tył. Tylko do tego sie nadaje.

gonz
/5
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA