"matkę boską murkową" towarzyszu abajujek:) i nie zmarł, ma się wyśmienicie w przciwieństwie do was załgany kundlu:)
Osiedle Generalskie... stanął tam kompleks składający się z trzech budynków wielorodzinnych...
No cóż... jakie miasto takie osiedla. Szkoda słów.
Wybudowali osiedle i wstrzymali ruch pociagow by generalom halas nie przeszkadzal.
Nie wolno się godzić na wszystko co serwuje nam władza, ale trzeba być obiektywnym że na przestrzeni lat zmieniło się dużo na plus a z drugiej strony jeszcze tyle do zrobienia. Od pokoleń moja rodzina mieszka w Krośnie, mieszkałem kilka lat w Krakowie z dobrymi perspektywami ale coś mnie tu ciągnęło, krajobrazy, swojski klimat, wspomnienia z dzieciństwa, bliskość Bieszczad i lokalny patriotyzm. Trzymam kciuki za swoje miasto, więcej zieleni, ścieżek rowerowych, dobrego połączenia z Rzeszowem oraz koniecznie zagospodarowanych bulwarów nad Wisłokiem :)
Miał być plac zabaw, a powstała betonowa pustynia, ech. A takie miłe wspomnienia z dzieciństwa, jak spędzało się tam całe dnie.
Zapomnieliście dodać jedno zdjęcie - droge na łężańskiej, jak wyglądała 10lat temu a dzisiaj - czyli nic sie nie zmieniła. Dziury nierówności ten sam asfalt od wieków. Może Prezydent Krosna jakby widział te zdjęcie to by w końcu coś z tym zrobił
Należy też wspomnieć, że w męczarniach zmarł na nowotwór ten, który na forum wyszydzał Matkę Bożą Nurkową.
no tak:) jak powódź to matka boska nurkowa:) towarzysz abajujek miał rację:) ale gdyby na tym terenie stał gipsowy posążek nic by się nie stało:)