Odkrycie róży wiatrów jest takie samo jak inne odkrycia w Krośnie... Mało dokładne.
Fontanna jest obrócona o jakieś 7-8 stopni w prawo od prawidłowych kierunków stron Świata. A jeśli już coś wskazuje to kierunek do Posmakuj, Stare Krosno, Wino i talerzyki oraz Polishlody. To też dobre kierunki są....
jeżeli fontanna tryśnie, to może stanowić zagrożenie dla turystów, jak wybuch superwulkanu po latach uśpienia
autorką artykułu znów kobieta !
sprytny ten wirus ...nie ma go niby ale moze czyhac w fontannie?
a moze wcale o to w tym wszystkim nie chodzi?
Co do wystroju miasta to ja tylko tak na marginesie. Skoro do wyborów podobno nikt się nie zgłosił (taki wyczytałam oficjalny komunikat) to czemu Krosno zaśmiecone jest podobiznami Dudy ? Nie jest to specjalnie przyjemny widok więc prosiłabym o uprzątnięcie tych obrazków bo wyjść się nie da z domu i to bynajmniej nie z powodu koronawirusa.
Ciekawe co słychać u faceta ze zdjęcia który układał tę mini-glazurkę? Następnie ta fontanna to taki symbol tego jak powstał pomysł aby robić z Krosna mini-wenecję na Rynku. Z powodów społeczno-gospodarczych w tym czasie gdzieś zanikło zycie społeczne i towarzyskie aby właśnie te instalacje koegzystowały z życiem społecznym.
Szkoda tylko, że fontanna, zwana inaczej wodotryskiem, ostatnio ledwo "pstrzyła", Chyba coś szwankuje w jej sterowaniu. Nie mamy szczęścia do fontann. Sąsiednie miasta jakoś sobie w tym temacie dały radę.
Bardzo sympatyczna ciekawostka - zapada w pamięć, wywołuje pozytywne skojarzenia. Oby więcej takich.
Ale sa też inne, niezbyt pozytywne ciekawostki w mieście - np. na pięknym, stylowym drogowskazie przed kościołem o. Kapucynów jest kilka "ramion" wskazujących kierunki - na samej górze, czyli na pierwszym, honorowym miejscu wskazywane jest publiczna toaleta, a dopiero później PWSZ i Centrum Dziedzictwa Szkła. Czy o taką hierarchię ważności chodzi?