A ja bym chcial Panią Ewę Kopacz jako ministra zdrowia.
Bardzo rozsądna decyzja.
Jako jedni z nielicznych nie kupiliśmy wtedy szczepionek na rzekoma pandemie.
Proszę nie jurgać na policję czy straż miejską, że zaraz karzą mandatami za brak maseczek. Z wiarygodnych źródeł wiem że osoby chodzące bez maseczek były pouczanie o obowiązku ich noszenia. To absurdalne kocopały i pomówienia w stosunku do służb porządkowych. Nie macie odrobiny honoru?
@bruneto1
Nie każdy odczuwa wszystko tak samo.
Ja do tej pory nie wiem jak ludzie mogą jeść warzywa i owoce.
Jestem zaskoczony wypowiedzią pana który on i jego córka mają alergie , ja mam ten sam rodzaj alergii i po założeniu maseczki okazało się ze lepiej czuje się w maseczce niż bez. Co do odległości 2 metrów , to jest tak , do sklepu i do kasy stoimy w takiej odległości , a w sklepie 5 osob do bananów , albo po pomidory , jeden obok drugiego
Na czasie: "Łatwiej jest oszukać ludzi, niż przekonać ich, że zostali oszukani ..."
@maniek75, przywróciłeś mi nadzieję, że nie wszyscy krośnianie zostali zmanipulowani przez rząd i media, nareszcie ktoś myślący i sprawdzający co faktycznie dzieje się. Ciekawi mnie czy to prawda, że media mają nakazane nakręcać atmosferę strachu, może http://Krosno24.pl coś wie?
123456, to że nie chorujesz nie znaczy że nie jesteś zakażony, wirus ma przebieg: bezobjawowy (80% chorych), lekki lub ciężki (20%), więc skąd wiesz że nie masz. Ludzie teraz muszą zakrywać usta i nos aby nie zarażac innych. Pamiętaj - nie kłam medyka!.
Skoro jest pandemia to niech wypowiadają się osoby które mają kogoś w rodzinie kto choruje. Ja nie mam
Jak nam pozwalają jeżdzić bez fizycznego dowodu rejestracyjnego i polisy oc, ale policja może sprawdzić czy mamy.
"- Nie spotkaliśmy się jeszcze z taką sytuacją. Nie jesteśmy także w stanie sprawdzić, czy dana osoba cierpi na chorobę, która uniemożliwia jej stosowanie maseczki ochronnej. Nie mamy do tego kompetencji, ale odwołujemy się do zasady odpowiedzialności społecznej. Zakładanie maseczki to troska o zdrowie swoje i innych – mówi asp. sztab. Paweł Buczyński."
Tu nie musimy nieć orzeczenia/zaświadczenia ale służby które tego sprawdzają nie są wstanie sprawdzić czy takie mamy.
Brawo, brawo, brawo.
To nie wysyłajcie straży miejskiej, tylko policje, może ona ma uprawnienia by sprawdzić :).
Przepraszam z góry, że tak na temat napiszę, bez polityki i teorii spiskowych;
Jeżeli ktoś ma problem z używaniem maseczki, to polecam przyłbicę, ale jeżeli ktoś ma problem z oddychaniem, jeśli jest w grupie podwyższonego ryzyka, to niech się w ogóle nie pakuje między ludzi! Spacer na odludziu, w lesie - jak najbardziej, ale nie między ludzi.