DYSKUSJE
Krośnianie po raz kolejny wyjdą na ulice w obronie niezależności sądów [ŚRODA, 18:00]
reaktywator
18.12.2019 22:15

"Niezawisłość sędziów radzieckich nie może być rozumiana w sensie niezależności od państwa socjalistycznego. Sąd jest organem państwa, a organ państwa nie może być niezależny od podmiotu, do którego należy. Sąd radziecki nie może służyć innym celom niż społeczeństwa socjalistycznego; nie może stosować innej polityki niż polityka Komunistycznej Partii i Rządu Radzieckiego; nie może zrealizować żadnej innej woli niż wola radzieckiego ludu" – pisał Kariew.

reaktywator
na forum od listopada 2017
reaktywator
18.12.2019 22:10

Jeśli tak powiedział Stalin to chyba powórzył, a Pis również stamtąd przejął "przekazy dzienne"

"Czy PiS wzorował się na komunistach tworząc projekt tzw. ustawy represyjnej dla sędziów? Tak twierdzi senator Marcin Bosacki z Koalicji Obywatelskiej, który na Twitterze i Facebooku przytoczył podobieństwa między ustawą bolszewików a ustawą PiS. Projekt został przedstawiony kilka dni temu przez Jana Kanthaka, Sebastiana Kaletę i Jacka Ozdobę.

Uwaga! Podaj dalej! Wiemy, skąd PiS ściągnął ustawę kagańcową!" – napisał senator Marcin Bosacki. Zdaniem polityka projekt PiS, który pozwala na wyrzucanie z pracy sędziów, którzy kwestionują legalność działań PiS, a także wyrażają "wrogość" wobec partii, jest niemalże kopią prawa, którym dyscyplinowali sędziów bolszewicy pod przywództwem radzieckiego prawnika http://Kariewa.

https://natemat.pl/294185,ustawa-represyjna-jak-w-(...)

ersonmail_outline

Darmodziej, kto Cię tak ogłupił? zgłoś close p
reaktywator
ula
18.12.2019 21:10

Towarzysz Stalin powiedzial : Niezaleznosc sedziow nie moze byc rozumiana jako niezaleznosc od panstwa socjalistycznego. Sad jest organem panstwa , nie moze byc niezalezny od podmiotu, do ktorego nalezy.

W praktyce wygladalo tak; w roku 52 mielismy proces przeciwko instytucji panstwowej. Zaden adwokat sprawy nie chcial sie podjac. Wyrok byl dosc pozytywny, bo sedziowie byli przedwojenni.

Pomyslnych reform zycze

ula
Darmodziej
18.12.2019 19:31

wed, kto Cię tak ogłupił?

Darmodziej
wed
18.12.2019 18:03

Różnie się mówi o wyrokach i postawie sędziów. Sęk w tym, że po tej ustawie w zasadzie nawet bęcwał po podstawówce może orzekać. Wyrok będzie zapadać na Nowogrodzkiej i w pisich filiach a sędzia będzie potrzebny tylko do odczytania wyroku. W sumie wracamy do PRL. Tam wyroki wydawali lokalni działacze PZPR, zmieni się tylko nazwa partii na PiS. Ale to się chyba nazywa totalitaryzm.

wed
cia_pa_ty
18.12.2019 14:49

reaktywator - choćbyś krzyczał co sił w płucach i tak się z Krosna nie wybijesz

na tym olbrzymim wiecu obstawiam będzie max 30 osób( połowa pewnie z poza Krosna) - rzeczywiście przy kilkudziesięciu tysiącach obywatelek i obywateli to mocna reprezentacja - normalna większość hahaha

cia_pa_ty
Konto zablokowane
jolka101010
18.12.2019 13:02

A kiedy będzie marsz poparcia dla reformy sądownictwa??? Chętnie przyjdę bo to co w tych sądach teraz wyrabia ta cała kasta to jest jedno wielkie DNO.

jolka101010
shadow1965
18.12.2019 10:07

reaktywator

podajesz link do "Oko press" gdzie zamieszczono taką oto prośbę:

DORZUĆ SIĘ DO PRAWDY!

Polska potrzebuje wolnych mediów. OKO.press potrzebuje Twojego wsparcia. Utrzymujemy się z wpłat Czytelników. Nie puszczamy reklam, nie pobieramy opłat za teksty. Każdy wpłaca, ile może – jednorazowo lub co miesiąc (sprawdź Abonament na wolność słowa).Razem tworzymy OKO.press!

https://oko.press/wesprzyj/

To ja się teraz zapytam kto mnie wesprze? Mam rentę ZUS wypracowaną a nie socjalną która wynosi 717,75 PLN. Wynajmuję za to mieszkanie, żywię się i ubieram, płacę prąd, gaz, śmieci, leki - bo przecież za "ładne oczy" ZUS rent nie daje, telefon, internet itp. Wprawdzie jako osoba przewlekle chora otrzymuję też jakieś pieniądze z MOPS ale te środki przy obecnych podwyżkach to kropla w morzu potrzeb.

To wstyd, żeby taki portal prosił o wsparcie finansowe.

Ciekawe czy ja też mogę umieścić nr konta bankowego żeby mnie ktoś wsparł bo przy takich podwyżkach WSZYSTKIEGO wyląduje w przytułku lub u Brata Alberta albo w jakimś innym Domu Opieki gdzie z pewnością ludziom żyje się lepiej - jak zapowiedział PiS.

shadow1965
na forum od listopada 2018
reaktywator
18.12.2019 09:29

Nawet "Córkę Piotrowicza", żeby nie musiała ślepo wykonywać politycznych zleceń, które już wprost przed nową Ustawą są zlecane

https://oko.press/prokuratorzy-maja-donosic-na-nie(...)

Krzysztof Parchimowicz ostrzega prokuratorów przed donoszeniem- Jedna dyscyplinarka czy dwie więcej - nie ma to dla mnie znaczenia - mówi prokurator Krzysztof Parchimowicz, zapowiadając, że nie wykona polecenia Prokuratora Krajowego i nie będzie działał przeciwko sędziom. https://wiadomosci.wp.pl/krzysztof-parchimowicz-os(...)
reaktywator
shadow1965
18.12.2019 08:44

Czy ktoś próbował normalnie porozmawiać z sędzią? Jeśli tak to wie jak oni traktują plebs. Jeśli tak to wie, że faktycznie mają się za lepszych ludzi (nadludzi). Jeśli tak to wie, że nie ma w sądach sprawiedliwości. Kogo chcecie bronić? Córkę Piotrowicza? Kiedyś pewnie bym poszedł na ten protest ale z pewnością po doświadczeniach z tymi niby sdami które są dla bogatych na pewno NIE.

Teraz w sądzie wygrywa ten kogo stać na lepszego adwokata. Nie ma znaczenia wina czy niewinność. Ważne są pieniądze... a prawo ma być dla wszystkich a nie tylko dla wybranych.

Ja nie chcę żeby sędzia który kradnie czy jeździ po pijanemu który sam nie stosuje się do litery prawa orzekał w mojej sprawie.

shadow1965
na forum od listopada 2018
/4
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA