Dokądże wreszcie będziesz ,Jaroslawie, nadużywal naszej cierpliwości?Do jakiej granicy posunie się twoja nieokiełzana bezczelność?Dokądże będziesz prowadzil swoich bolszwików do zniszczenia prawa i sprawiedliwosci?Pamiętaj,że dyktatura ma swój kres a bolszewicka rewolucja zjada swoje dzieci.Czeka cię ten sam los,ktory spotkal Stalina ,Lenina i innych.Oby jak najszybciej!
Dzień dobry:) Chciałem przedstawić parę faktów, w tym właśnych spostrzeżeń, jestem luźnym obserwatorem, znam parę osób, kilku nie znam, ale do rzeczy.
- portal zaprezentował artykuły jedynie o 2 ugrupowaniach (lewica i ko), z którymi podobno portal sympatyzuje (tak można wyczytać w komentarzach - czy tak jest, pozostawiam do własnej oceny). Portal przedstawił osoby, program, grafiki etc. Prawdziwy dziennikarz (moim zdaniem:)), szpera, szuka informacji na własną rękę - na każdy temat i publikuje suche fakty. Niestety o innych ugrupowaniach brak informacji w podobnym zakresie - można się tłumaczyć, że nie zorganizowano spotkania, nie zaproszono redakcji no ale uważam jak powyżej - można przedstawić program i dodać że redakcja ustaliła fakty sama. Czy jest to cenzura - pozostawiam Wam do oceny. Z drugiej strony nie można być jednocześnie na konwencji jak i na zewnątrz tejże konwencji więc nieobecność na konwencji pis jak najbardziej usprawiedliwiona:) Niestety dla k24 - inne portale były, dodały w internecie suche nagrania bez komentarzy i to się ceni. Oczywiście portal jest w rękach prywatnych i ma prawo publikować to co chce, natomiast czy jest to obiektywne - tego nie jestem pewien.
- druga sprawa - wyróżnianie konkrentych komentarzy (eweidentnie zgodnych z poglądami reprezentowanymi przez ko i lewice) tutaj na portalu również może być postrzegane jako forma cenzury - czy tak jest , pozostawiam do oceny wszystkim :)
- 4 lata temu pojawiały się komentarze, opinie różnych ludzi, że wygrana PIS to koniec demokracji, koniec wolności słowa, jak widać nic się nie zmieniło - można krzyczeć pod kinem co się chce, policja nie wsada do więzień - no ale, w tym roku ma to się podobno zmienić i od tego roku to już jest pewne ;)
W niedzielę zapraszam do urn i głosowania :) Pozdrawiam serdecznie i proszę o wyróżnienie mojego komentarza, dziękuję :)
Cztery lata temu w kampanii wyborczej temat podwyżki kwoty wolnej od podatku od dochodów osobistych był jednym z najpopularniejszych, żeby nie powiedzieć: najważniejszych. PiS i Andrzej Duda obiecywali podwyżkę kwoty wolnej z 3091 zł do 8000 zł. Dla wszystkich podatników. I to od razu po wyborach. Taka podwyżka miała kosztować budżet 17 mld zł. Podwyżkę nakazał też Trybunał Konstytucyjny, który pod koniec 2015 r. uznał, że kwota wolna jest w Polsce za niska. Śmiesznie niska na tle innych krajów, które to rozwiązanie stosują. Co ważniejsze jednak, na tyle niska, że nawet osoby z dochodami mniejszymi od minimum egzystencji muszą płacić podatki. A to narusza konstytucyjną zasadę sprawiedliwości społecznej
Jaka "akcja mieszkańców Krosna" ? - mieszkańcy Krosna spokojnie i z uwagą wypełniali salę kina. Proszę nie używać nazwy "mieszkańcy Krosna" w stosunku do grupy rozwścieczonych kodziarzy, bo mnie to obraża! Jeżeli ta rozszalała grupka ludzi w ten sposób zapowiada demokrację, to ja wybieram PIS, tylko PIS!
To typowa partia ludu pracującego miasteczek i wsi. Damy wam 500, ale zagłosujcie na nas. To nic, że odbierzemy wam przy okazji wolność i będziemy rządzić 30 lat. To nic, ze znacjonalizujemy firmy. To nic, że znowu zaczniecie słuchać Wolnej Europy, bo my was w TVP okłamujemy propagandą.
Prezydent Duda i PIS w swojej kampani w 2015 r. obiecywali weteranom pracy emerytury stażowe za 40 lat pracy. I co ? Jak zwykle kłamali.Więcej na nich nie zagłosuję.
Dlaczego nie ma autora tego artykulikużenujący poziom, dobrze ze sąjeszcze inne portale w krośniektórepiszą obiektywnie i błyskawicznie po wydarzeniu a nie z tygodniowym opóźnieniem.
Psy szczekają karawana jedzie dalej:)! Zobaczcie jaka frekwencja zwolenników PiS w kinie a jaka na chodniku KO? I tak samo będzie na wyborach czyli KO KO:) i nie straszcie już tą dyktaturą albo mową nienawiści bo sami to podsycacie. Czemu nie pojechaliście na konwencję KO posłuchać Grzesia?
Nawet kościół katolicki już nie chce popierać PiS, bo widzi, jakie rzeczy opowiada Jarosław. No jak można tak mówić do Polaków typu: "gorszy sort" albo "mordy zdradzieckie"? No jak można kłamać, że PiS jest wiarygodne, a ani 1 km drogi S19 nie wybudowali?
Brawa dla pan_z_krosna, w pełni popieram.