... super, czemu taka mała podwyżka ? Powinna być 20 zl przy segregowanych i 40 zł przy niesegregowanych. Taka to zachęta do tego żeby mieszkać w tej dziurze. Pogratulować. Prosimy o więcej takich promocji.
No niestety Spółdzielnia KSM (z-ca Prezesa)na ubiegłorocznym zebraniu osiedla w obecności Prezydenta Przytockiego obiecała stawianaie zamykanych wiatek na osiedlu ,niestety realizacja obiecanek żadna,łatwiej ściągać wyższe opłaty...przykro..
Nie chce mi się nawet czytać tego artykułu, bo jak idioci wprowadzali ustawę śmieciową, to wprowadzili tym samym monopol na odbiór śmieci i nie dość, że zniszczyli polskie firmy, a na odbiorze śmieci zarabiają niemcy, to jako że powstał monopol, to ceny musiały pójść do góry.
Już przy dyskusjach o tej ustawie było wiadomo, że jednym z powodów jej wprowadzenia było to, żeby samorządy mogły sobie poprawić finanse zawyżając ceny za śmieci.
Każdy to wiedział, ale grali głupa.
Poza tym każdy miał dostać tyle koszy na śmieci ile chce (bo rzekomo ludzie wyrzucali śmieci do lasu, bo nie chcieli dodatkowo płacić za kosze), a skończyło się tym, że kosze wymienili na mniejsze i żałują worków i urzędnik patrzy podejrzliwie, bo jak za dużo produkuje smieci, to pewnie oszust i zaniżył liczbę domowników.
Żałosne to wszystko jest.
Od segregacji powinna być sortownia śmieci, ja nie wiem z jakich materiałów są wykonane rzeczy, które wyrzucam i nie mam zamiaru zajmować się demontażem, żeby np. z kopertę z bąblami dzielić na papier i folię.
Całe to segregowanie śmieci to zajęcie dla kretynów, którym się wydaje, że ocalą planetę. Jak ktoś jest głupi, to niech się na to łapie, ale szkoda że miasto zmusza ludzi do brnięcia w te idiotyzmy.
O tak, trzeba pokryć koszty przejażdżki ulicami miasta samochodem Onetu przez Przytockiego.
Wydał na tą przyjemność z miejskiej kasy tylko 50 tys. zł
Oczywiście to wina ludzi, władza dla ich dobra podnosi podatki! Ot, filozofia PO i ich kolegów z Samorządnego Krosna. Wybraliście sobie prezedenta, to i macie. Ja na niego nie głosowałem. Macie próbkę tego, co działoby się w kraju po wygranej platformy.
Jakoś okoliczne gminy płacą mniej i nie mają problemów.
Czy to przypdkiem nie ma związku z niedawną akcją protestacyjną pracowników krośnieńskiego MPGK (artykuł z 07.08.19)? Czyżby włodarze nie mieli wyjścia i podnieśli wynagrodzenia pracownikom, które było jak rzucenie ochłapów z "pańskiego stołu"? Jeśli tak się stało to zapewne musiały się znaleźć na to pieniążki, a oczywiście nie można było obciąć apanaży śmietance, musieli podnieść opłaty w tym umierającym mieście (nawiązanie do artykuły z 19.08.19).
Może wypowie się któryś z pracowników ZUO (którzy komentowali wspomniany artykuł) szy szefostwo podniosło Wam płacę za Waszą ciężką pracę.
Z gmin ościennych śmieci są przewożone do Krosna na wysypisko i ci obywatele płacą za śmieci mniej niż mieszkańcy Krosna..... coś tu bardzo mocno śmierdzi.....
Nooo super!!!! To od dnia dzisiejszego ładuję do kosza nawet gruz!!!W koncu place za to-mimo, że sortuje wszystko