DYSKUSJE
Kolejna podwyżka cen śmieci w Krośnie. Możliwe, że nie ostatnia
husaria2
19.09.2019 23:09

Dziwi mnie jedynie fakt, że ten nasz zakonspirowany PO-wiec takie decyzje podejmuje tuż przed wyborami.

husaria2
Konto zablokowane
husaria2
19.09.2019 23:03

Jak Przytocki wybuduje nam spalarnie w mieście to całe okoliczne g... właśnie tutaj znajdzie ujście do atmosfery.

Nie liczcie na to, że ceny w ten czas będą niższe.

Jakby smród Jedlickiej spalarni wam nie wystarczał.

husaria2
Konto zablokowane
ciekawykrosnianin
19.09.2019 22:46

Po pierwsze - podałeś cenę 8 zł za segregowane, co jest nieatualne, bo z informacji znalezionych na stronie gminy Miejsce Piastowe wynika, że w 2019 jest 12,50 zł. Worki - na popularnym portalu aukcyjnym 25 sztuk worków z regulaminowymi napisami to koszt około 10 zł.

ciekawykrosnianin
na forum od listopada 2017
Lukii
19.09.2019 22:35
Gmina Miesjce Piastowe W związku z wprowadzeniem kolejnych zmian w systemie gospodarki odpadami, od 1 stycznia 2018 r. nastąpi zmiana w zakresie kolorystyki oraz oznaczenia pojemników do zbierania odpadów komunalnych.

Należy gromadzić je w workach koloru:

czarnego – z napisem ZMIESZANEniebieskiego – z napisem PAPIERżółtego – z napisem METALE I TWORZYWA SZTUCZNEbrązowego – z napisem BIOszarego

OPŁATA

Od 1 stycznia 2018 roku opłata za gospodarowanie odpadami komunalnymi w naszej gminie wynosi:

16 zł miesięcznie od osoby zamieszkującej daną nieruchomość, jeżeli odpady nie będą segregowane,8 zł miesięcznie od osoby zamieszkującej daną nieruchomość, jeżeli odpady będą segregowane.

komplet 5 rodzajów worków to koszt kiludziesięciu złotych + 16 zł to duzo drożej jak w Krośnie gdzie worki sa w cenie (oprócz worków na odpady BIO).

Pozdrawiam rownież tych którzy mnie obrażają.

Lukii
bartolo
19.09.2019 22:20

Jedlicze - od 1 sierpnia płaci 16 i 35 zł i na tym nie koniec.

bartolo
ciekawykrosnianin
19.09.2019 21:30

Jasło - 15,50, Jedlicze - 11,50, Miejsce Piastowe - 12,50, Korczyna - 12 zł. Krosno - 16 zł. Wiem, że trzeba dokupić worki, ale jaki to koszt? Dziwne, że znajdą się tacy, co będą chwalić Przytockiego nawet, jakby zaproponował 100 zł, ale na szczęście są też osoby, które nie godzą się na ciągłe podnoszenie opłat. Cieszmy się, że mamy wysypisko, nieważne, ile za nie trzeba płacić. Co to za logika?

ciekawykrosnianin
Lukii
19.09.2019 20:32
wyróżnione przez moderatora

asiorekb@ gmina Miejsce Piastowe ma droższe śmieci niz Krosno... Wiec skończ pisać głupoty! np. masta Sanok i Jasło mają wielki problem ze śmieciami!!! nie ma kto tych śmieci odbierać!!! Robią się tam sztuczne wysypiska smieci. W całej Polse odbiór smieci drożeje. Wiec nie przeżywajmy. Miasto Krosno i powiat krośnieńki może spać spkojnie ponieważ jest infrastruktura. Ma kto odbierac śmieci i nie mamy z tym prblemu. Uwieżcie mi Jasło i Sanok mają przewalone bo mają ZEROWĄ infrastrukturę i są uzelaznieni od firm np ze Stalowej Woli która też podnosi ceny a od Jasła i Sanoka nie jest w stanie przyjmować wiekszej ilośc odpadów.

Lukii
tomaas2
19.09.2019 20:15

To jakieś żarty!Po co segreguję jak ktoś wrzuci jeden wór i płacą wszyscy!Jestem sam zapłacę najwyższą i mam w d....e segregowanie!!!

tomaas2
LoloBolo
19.09.2019 19:27
wyróżnione przez moderatora

Ościenne gminy DZIŚ mają taniej, niedługo i tam podwyżki dotrą. Posprawdzajcie sobie ceny w innych miastach, bywa znacznie drożej.

Wiele razy dobierałem worki na plastik/makulaturę/szkło i jakoś nikt na mnie dziwnie nie patrzył, tak samo worki na odpady zmieszane, też żadnego problemu z tym nie miałem.

Butelki powinny być wszystkie z kaucją i w każdym sklepie powinno się je dać zwrócić bez paragonu (sprzedają dany produkt to biorą każdą ilość butelek), zlikwidować pakowanie w blistry, styropiany/pianki, ser/wędliny w plastiku (pakowany po 100-150g) i ilość śmieci istotnie się zmniejszy.

LoloBolo
kibic72
19.09.2019 18:43

Zerwać dotychczasową umowę, wozić śmieci np do Rzeszowa, Janusza F. na trawę i będzie taniej. !!!! Nowa siedziba na Fredry, wynagrodzenia w Holdingu kosztują.!!!!

kibic72
/6
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA