DYSKUSJE
Bezrobocie w Krośnie. Jakich pracowników szukają krośnieńskie firmy
shadow1965
08.07.2019 11:38

darek321

Tylko powiedz po co. Czeka na was wielki świat. Nie tylko Krosno, nie tylko Polska potrzebuje pracowników. Każdy młody ma szansę wyjechać za pracą. Starsi dociągną do renty lub nawet emerytury. Jak się Polska wypina na pracodawców i pracowników pobierając drakońskie opłaty to nie ma na co czekać. W patriotyzm się nie ubierzesz, patriotyzmem się nie najesz, nie ogrzejesz zimą ani nie wykarmisz dzieci. Gigantyczne podatki od wszystkiego, akcyzy, drożyzna... 500+-y nie pomogą. Dzieci które rodzą się w Polsce (jak nie wyjadą) będą spłacać gigantyczne długi!!! Nie myślcie o zakładaniu działalności w Polsce, bo będziecie karmić hordy darmozjadów. Działalność bez problemu można założyć we wszystkich państwach UE i płacić rozsądne podatki. Jak tu zostaniecie i będziecie na rencie lub emeryturze którą sobie mozolnie wypracowaliście i płaciliście rzetelnie olbrzymie podatki to taka wisienka na torcie życia od państwa polskiego: zapłacicie podatek od rent i emerytur... w innym państwie otrzymacie odsetki od odłożonego kapitału z kont bankowych bo was będzie stać na oszczędzanie.

shadow1965
na forum od listopada 2018
darek321
08.07.2019 10:54

Do wszystkich narzekaczy ! Macie pole do popisu ! Otwierajcie firmy i płacić tyle ile każdy z zatrudnionych u Was pracowników zarząda ! Jestem pewny , że wtedy znajdziecie pełny szacunek i uznanie u pracowników ! A firma ? No cóż ??? Tutaj - jestem pewien,że nikt z Was takiej nie wymyśli , ale .... powodzenia

darek321
na forum od grudnia 2018
adrianuszek25
07.07.2019 20:33

Tak niskie bezrobocie,ludzie wyjechali za granicę i do innych dlatego niskie bezrobocie jest.A krośnieńskie firmy to uważają się za nie wiadomo kogo.Podam przyklad pewnej firmy ale nie podam nazwy,bylem pare lat temu w pracy na malarni,zwolnilem sie po pierwszym dniu bo mnie głowa bolała i krew mi sie z nosa pusciła,po paru miesiach chcialem wrocic i pracowac na innym dziale to w odpowiedzi na moje CV odpisali mi że proszę nie wysyłać wiecej ponieważ pracował Pan u Nas i niema Pan szans powrotu.I co? Bylem gotowy nawet za najnizsza pracować i co z tego jak pracodawca wrednie sie zachował!!!

adrianuszek25
na forum od listopada 2017
przemo8892
07.07.2019 19:34

Szanujmy się ludzie!

Maja problem z pracownikami tylko i wyłącznie z powodu niskiej krajowej i złego traktowania. Kierownictwu niejednej z firm wydaje się ze przez 6 lat pracy w systemie 3 zmianowym, nie raz po 6 dni w tygodniu gdzie zaznaczam ze nie ma mowy o płaceniu nadgodzin, tylko wykorzystywaniu dnia wolnego tzw odsiadki w terminie który tobie nie odpowiada na odpowiedzialnym stanowisku posiadając odpowiednie kwalifikacje, kursy z stawka o 300 zł większej od minimalnej masz lepiej od innych. Pozwolę sobie zacytować kierownika zarabiającego 3x tyle co pracownik na niższym szczeblu przychodząc z podwyżka 50 zł tekst „i tak w przeliczeniu na członka rodziny masz więcej niż Ja”. Następną sprawą są umowy śmieciowe po 1 miesiącu nawet przez 3 lata a gdy już zauważają problem że nie ma kto pracować dają Ci na czas nieokreślony na czym się nie kończy gdyż zaczyna się wypominanie przy kolejnej rozmowie o podwyżce ze masz umowę na stałe i powinieneś się cieszyć. O szacunku pracownika już nie wspomnę, bo jak taki Kierownik któremu wystaje słoma z butów będzie szanował swoich ludzi jak sam po szkole średniej mając przysłowiowe „plecy” wzbił się wyżej a w wieku 40-stu lat dokształca się aby nie być mniej wykwalifikowanym od swojego podwładnego bojąc się o stołek, nigdy nie stanie za pracownikiem. Nic się nie zmieni jak tak dalej będzie. Chociaż jest małe światełko w tunelu bo już nie mówią w pracy ze „jak Ci nie pasuje to się zwolnij, za bramą mam 10 na twoje miejsce” bo nie maja!

przemo8892
AkaiAkumu
07.07.2019 13:17

Brakuje pracowników... brakuje przede wszystkim poważnych pracodawców. Szukają nie wiadomo kogo na najprostsze stanowiska ale nie potrafią nic doprecyzować, CV nie przeczytają a potem pretensje o to czy tamto. Nawet nie zliczę ile CV wysłałam czy po ilu rozmowach czekałam na telefon bo "wybraliśmy na rozmowy najlepszych, zadzwonimy do wybranego" po to, by zobaczyć kilka dni później odświeżone ogłoszenie. Nie wymagają doświadczenia ale jak przyjdzie doświadczony pracownik i nawet za minimalną chce robić to im nie pasuje. Przyjdziesz z kierunkowym wykształceniem - nie pasuje bo nie masz statusu studenta. I to pytanie "ile chce Pani zarabiać?" to chyba firma ma wiedzieć, ile jest w stanie zapłacić pracownikowi... Szukanie pracy to katorga w tym mieście, nawet na stanowisko zwykłej kasjerki.

AkaiAkumu
krosnu24
07.07.2019 08:20

Pierwszą rzeczą to zareklamowanie tej firmy w artykule co nie powinno mieć miejsca!!!to nie są niezależne media...Krośnieńskie firmy uważają się za mega korporacje, przeważnie płącą pod stołem aby utrzymać pracownika a właściciele lub kierownictwo wyżej sr.. jak tyłek ma.

krosnu24
Konto zablokowane
shadow1965
06.07.2019 14:26

#samosiniezrobiło że ludzie nie chcą pracować w Krośnie!!!

shadow1965
rogol
06.07.2019 13:41

Pracodawcy wymagaja od pracownika jaknajwiecej za jaknajmniejsze pieniadze a pracownik chce jak najwiekszego wynagrodzenia za minimalna prace.

rogol
Konto zablokowane
shadow1965
06.07.2019 11:45

BlondaS

Tak ma najniższe bezrobocie bo ludzie powyjeżdżali z Krosna za pracą do większych miast i za granicę. Zostali emeryci, renciści i garstka ludzi przeważnie z dziećmi korzystających z programów typu 500+ i tacy co im się nie chce albo nie umieją lub boją się przystosować do życia w innym miejscu. No i tacy, co mają własne firmy szukają jeleni którzy będą pracować za "miskę ryżu" a sami zgarniają kokosy. To się panowie skończyło. Dzisiejsza młodzież jest świadoma świata, życia i wartości pracy. Po ukończeniu nauki na pewno nie zostaną w takim zaściankowym i nie dającym perspektyw na przyszłość mieście jak nasze Krosno.

shadow1965
jag25090
06.07.2019 11:26

Jaka płaca taka praca !!!!

jag25090
/4
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta