Bardzo fajny, profesjonalnie zrobiony film, jednak jak jeden z przedmówców napisał to żeby wiedzieć o co chodzi w poszczególnych scenach trzeba być krośnianinem lub mieć jakąś wiedzę o tym mieście, brakuje konkretnych informacji.
Mi osobiście skojarzyło się z trailerem filmowym, gdy z dwugodzinnego filmu wycina się kilkanaście najciekawszych scen i skleja w kilkuminutową zachętę dla widza. Niestety oprócz tych zachęcających scen są też inne... te zwykłe i po prostu nudne.
Dobrze zrobiony film. Pokazuje dużo, ale jednocześnie nic. Szybkie i krótkie urywki krajobrazu i budynków, nie da się poznać co i jak. Mieszkaniec Krosno może i pozna poszczególne ujecia ale turysta zobaczy tylko ładne slajdy i dalej nie będzie wiedział co zobaczyć. Nawet wizytówka miasta jaką jest CDS nie jest dostatecznie ukazana. Na filmie uwidoczniono jak to jest pięknie i wesoło w krośnie ale chyba tylko w słoneczna niedziele jak rodziny z dziećmi wyjdą oraz przy okazji jakieś pseudo imprezy plenerowej. Ale powtarzam film zmontowany dobrze.
Krosno tętni tylko jak jadą Wilki Krosno,reszta to tylko ściema,zero koncertów na poziomie,Karpaty Krosno to najwyżej mogą pograć z Markiewicza Krosno na poziomie okręgówki,dziurawe i rozkopane drogi,brak chodników,baraki wybudowane na śmietnisku dla patologii,rynek pusty,brak dobrych dyskotek tylko jakaś Nafta do której chodzą złamane serca i same banki żeby mieszkaniec mógł sobie pożyczyć kasę żeby przetrwać do ostatniego.
To teraz dla równowagi zróbcie film o drogach bez chodników np Okulickiego, dzikich wysypiskach śmieci, osiedlach kontenerowych, biedzie, zanieczyszczonym powietrzu smogiem, obdartych i pobazgranych kamienicach, zanieczyszczonych rzekach i śmieciach nad nimi... zresztą ogólnie Krosno jest okropnie brudnym miastem no i o wszendobylskich bezdomnych menelach. Film jako taki jest dobrze zmontowany, przekolorowany, pastelowy aż do bólu. Teraz może zróbcie film o prawdziwym Krośnie a nie takim jak z reklamy. Można dodać pod obecnym filmem taką kwestię: "Przed przyjazdem do Krosna skonsultuj się z mieszkańcami lub zobacz obiektywne opinie..."
Tętniące życiem?? Serio??? To tylko VIVO tętni życiem i korki na drogach, a reszta Krosna niestety padaczka... Film przyznam bardzo fajny ale aż tyle to tu się nie dzieje jak w filmie. A szkoda...
Bo takie wyjątkowe i wspaniałe jest to właśnie Krosno. Brakuje w nim tylko pieniędzy ale może ktoś sie nauczy żyć bez pieniędzy.
Gratuluję. Film bardzo profesjonalnie i ładnie zrobiony. Ja już go rozesłałam po kilku kontynentach . Krośnianie reklamujmy Swoje Miasto. Pozdrawiam. KD
Profesjonalnie, estetycznie, ładnie. Mimo ze nie opuściłem miasta od 40 lat, po obejrzeniu filmu, mam ochotę na wizytę w Krośnie :) film polecę znajomym na całym świecie, bo naprawdę ładne to Krosno :)))
Bardzo ładny film, szkoda że nie ma NIC wspólnego z rzeczywistością.
Mieszkając tutaj można umżeć z nudów...