do adam1985 ma być A-30 i tabliczka T opisowa (Uwaga na płazy ,żaby itp może być żaba ale na tabliczce T ,jednak najpierw potrzeba trochę znajomości przepisów
a tak mamy radosną twórczość
Ten "znak" uwaga żaby, złamał chyba wszystkie możliwe przepisy dot. oznakowania dróg. Na czele z tym, że nie istnieje taki znak ostrzegawczy. Ci co go ustawili, powinni ponieść prawne konsekwencje.
@billyD - bo widzisz, są cymbałami, bo większość mających VAGi myślą, że są cool, że popiszą się starym repciem....
Ja też mógłbym się popisać, bo 6L pod maską ma moc, ale po co? Pytanie do tych głąbów: Jaki sens ma rozpędzanie się na pełnej pi..dzie na odcinku 100-200 m, kiedy za progiem zwalniającym jest rondo, skrzyżowanie, etc? A kiedy stanie się nieszczęście to czym się wytłumaczycie miłośnicy VAGów? Przecież w waszych repciach mało co działa, a najmniej hamulce i ....myślenie...
A skoro dyskusja o bezpieczeństwie to może odpowiednie czynniki za nie odpowiedzialne przyglądną się sytuacji na skrzyżowaniu ul. Krętej i Niepodległości Koszmar to mało powiedziane !!!!!!!
@mscgs24 i właśnie tu jest meritum. Kierowcy wspomnianych przez Ciebie pojazdów rozpędzając swoje cacka nie tylko zostawiają chmurę czarnego dymu ale kawałek dalej gdzie jest stadion i basen ganają żeby nadrobić "stacony" czas. Czy na pewno tędy droga?
Jestem pełen podziwu dla tych geniuszy . Może zatrudnic paru bezrobotnych i niech przenosza te zabki. Cos z tymi podatkami nalezy zrobic-kto ma jeszce jakiś pomysł? Wkrótce wybory może znajdzie sie jakiś genialny -radny?
Moje tdi lubi te progi, jedynka i kita czarna smuga sadzy pozostaje na asfalcie przez kilka godzin. Szkoda mi tylko ludzi co mieszkają koło tych spowalniaczy ze musza to wdychać.
Dla ochrony płazów na ulicy Sikorskiego przepusty pod drogą z naprowadzającymi płotkami; albo płotki z przenoszeniem płazów na drugą stronę.Polecam mój tekst o "Poradniku ochrony płazów", najlepszej książce w Polsce o ochronie płazów przy drogach https://dzikiezycie.pl/archiwum/2011/stycz-2012/ch(...) Sam poradnik do pobrania w pdf. Temat jest realizowany na wielu autostradach, drogach szybkiego ruchu i przy liniach kolejowych. Twórczej lektury, Grzegorz Bożek, Miesięcznik Dzikie Życie
Hmmm, słupki już pourywane, przy drodze na Krościenko. Długo były...