Zgadzam się z jednym z wcześniejszych wpisów, że najlepsza część k24 to anonse. Na tym portalu ostatnio faktycznie nie ma nic ciekawego.
@Endrju89, były podobne badania przeprowadzane na dzieciach z USA, Wielkiej Brytanii oraz Chin i Japonii, po porównaniu okazało się że zachodnie latorośle celują właśnie w "nowoczesne" zawody typu instagramerki czy influencerzy, natomiast w Azji dzieci chcą być naukowcami.
Nie chciałabym krytykować tej Pani, wręcz przeciwnie, szacun że znalazła wolną niszę , która daje zarobek i satysfakcję. Dziwię się tylko, że ktoś to ogląda, śledzi i się tym fascynuje. Przecież to wszystko jest sponsorowane, sztuczne, forma reklamy, narzucania stylu i sposobu myślenia. Oglądając coś takiego człowiek przestaje być sobą, traci indywidualność. Ktoś powie, że nie musi tak być. Ale tak jest, potwierdzają to badania. Inaczej nikt by im za to nie płacił.
Teraz to, co myślałem się potwierdziło. Nie ważne o czym napiszesz, co pokażesz. To ma się sprzedać. Wszędzie statystyki, o której godzinie wrzucić posta, o której nie. Jaka grupa wiekowa ogląda.... lepiej mi w różowym, czy w niebieskim? Dajcie znać w komentarzach... Nie chcę takich "influencerów". Strasznie to puste. Kto to łyka? I jak długo można? Faktycznie wolę przeglądać anonse na Krośnie
Taki jest postęp i rozwój techniki. "Nie chcę, nie wiem, nie potrzebuję" takie pojawiają się często głosy wobec zawansowanej technologi, lecz podobno tak samo mówiono gdy w zagrodzie pojawił się ekran telewizora. Obecnie świat wirtualny wygrywa ze światem realnym, lecz nie jest to dane na zawsze.
Pani dziennikarka Ania T. jak znajdzie temat i opisze to, aż człowiek wie czego nie czytać.
Dawniej niemal każde dziecko marzyło o tym, by zostać strażakiem, lekarzem, policjantem, nauczycielem, sędziom, prawnikiem etc. Obecnie według badań IQS z 2021 r., aż 48 proc. dzieci marzy o tym, by zostać influencerem i promować się na portalach takich jak YouTube, Instagram, Facebook czy TikTok. Nie ma co, czeka nas świetlana przyszłość! Społeczeństwo coraz bardziej zidiociałe, coraz bardziej podatne na propagandę szerzoną przez jedyne słuszne media! Do tego na każdym kroku manipulacje, zakłamywanie historii, wymuszanie i wymyślanie coraz to głupszych nakazów i zakazów. Świat George Orwella coraz bardziej realny.
Strasznie to smutne, że społeczeństwo idiocieje w takim tępie, że potrzebni są tzw. influencerzy.
Szkoda, że na co dzień w pracy nie jest taka miła i uśmiechnięta. Nie znam drugiej tak odpychającej urzędniczki.