Rynek to pustostan? Co się wybiorę na rynek to ciężko miejsce w jakiejś knajpie znaleźć. W jakim świecie ta baba żyje?
To że w Krośnie się coś dzieje to może i widać ale nie sztuka robić cos dla oka i zadłużać miasto na szeroką skalę. Zwykli mieszkańcy właśnie patrzą tylko pod kątem tego co widza. A co sie dzieje z pieniędzmi na 500 + ?? Skoro MOPR nie potrafił do dzis wnioskow rozpatrzyć z sierpnia a wyplaty powinny nastąpić w październiku a pieniedzy nie ma. Pewnie prezydent łata dziurę budżetową pieniędzmi naszych dzieci.
Prawda jest taka,że nie ma idealnych kandydatów .Każdy ma swoje plusy i minusy. Chodzi o to ,aby każdego przedstawić z krytyczną życzliwością , na równych zasadach i w podobnym czasie .Tej pani "dostało się" przed samą ciszą wyborczą .Nie wiem czy to jest fair.Prawdopodobnie pan Przytocki wygra w pierwszej turze -bo nie ma z kim przegrać, ale to nie znaczy , że nie można go krytykować czy wytykać potknięć.Wszak błędów nie robi ten co nic nie robi.
Nie ma sensu polemizować z popierającymi panią Wolską, ewidentnie skłaniającymi się ku "dobrej zmianie". Oby nie nastąpiła w Naszym Mieście. Jeśli ktoś nie zauważa, ile zrobiono w Krośnie na przestrzeni ostatnich lat, to albo nie chce tego widzieć albo z natury jest ustawiony na negowanie wszystkiego, co nie jest dziełem osób, które popiera. Mówienie, że NIC na lepsze się w Krośnie nie zmieniło, jest sloganem i kłamstwem. Często mam kontakt z osobami przyjeżdżającymi do Krosna, z różnych rejonów Polski, w interesach, w celu uczenia się lub nauczania innych. Dla niektórych są to cyklicznie wizyty, inni bywają 2-3 razy w roku. Ale wszyscy ! zgodnie twierdzą, że miasto jest zadbane, widać w nim nowe inwestycje, jest przyjazne odwiedzającym. To oczywiste, że wszędzie znalazłoby się coś, co należy poprawić, wyremontować, zmienić. Na to potrzeba pieniędzy i czasu. O to pierwsze dobrze dbają nasze obecne władze samorządowe, skutecznie korzystając m.in. z dostępnych środków unijnych uzupełniających budżet miasta. To drugie ... myślę, że warto po raz kolejny dać go dotychczasowym włodarzom, żeby kontynuowali rozpoczęte projekty i inwestycje. A ze swojego podwórka, mogę powiedzieć, że korzystam z różnych, miejskich udogodnień. Mam Krośnieńską Kartę Miejską, uprawniającą do zniżek, jeżdżę komunikacją miejską - hybrydy, trafiony zakup - moje dziecko korzysta ze stypendium „Semper in Altum”, w ramach Motywacyjnego Programu Stypendialnego Miasta Krosna ale też od jakiegoś czasu szukam pracy, denerwuję się na rondach, bo nagle wyrosły na naszych ulicach a duża część kierowców nie radzi sobie z jazdą po nich, a poza tym dotyka mnie odór z wysypiska, do domu jeżdżę zniszczoną, dziurawą drogą ale chodząc na zebrania mieszkańców dzielnicy, wiem, że problemy są przede wszystkich zgłoszone, zauważone i działa się w kierunku ich neutralizacji.Każdy indywidualnie rozumie dobro miasta, dobro mieszkańców, swoje własne dobro. ZAWSZE będzie coś do zrobienia, żeby było lepiej. A Krosno jest dobrym miastem do życia !
O, tak! Poproszę też kilka słów o tym czwartym. Co mówi o sobie ukryty kandydat lis(t) PiS, co mówią o nim, kim jest i czego tu chce, czyli jak bardzo chce zniszczyć dotychczasowe osiągnięcia miasta.
Żebyśmy się nie obudzili w sobotę, albo w niedzielę z ręką w nocniku.
Adam Skiba i Wolska nawet do zascianka sie nie nadają.Moze do redakcji parafialnej gazetki na nizkim poziomie.Zgroza !
DO _NUSIA_ Przykre ale prawdziwe ale portal krosno24 niestety nie jest obiektywnym źródłem informacji.Zawsze o jednym pisze się ,że jest cacy a drugi zawsze bee.