mikolaj10
Sam widzisz, że już istniejący potencjał miasta jest niewykorzystywany. Zgłoś projekty i odbierz kasę... ha ha ha.
witam 1.piszecie o smogu nad Krosnem a na ul OKULICKIEGO (stare POLMO) jest ciepłownia której ciepłociągi idą pod terenem ZUN KROSNO można podpiąć całą KOLEJOWĄ NAFTOWĄ i co sie da i domy prywatne na KRAKOWSKIEJ można pomyśleć o POLANCE i tam po podpinać ile mniej SYFU nad krosnem. 2. budować obwodnice od POTOKA w kierunku VIVO porobić zjazdy i dalej w strone TARGOWISK tam dopiąć do 19 będzie gotowe a za 4-5 lat do węzła ISKRZYNIA S19. jeszcze pare pomysłów by sie znalazło ale to moje pomysły (płatne) ha ha ha.POMYŚLCIE te 2 dadzą troche zysku na zaś jak pokombinujecie.nara
Wladt. To jest argument...nie wiem jak w Polsce , spalarnia w Wiedniu jest chyba sprzed 30 lat , ja pale gazem w zimie , chodzi o wygodę nie o eko , dlaczego ? Bo w moim otoczeniu wszyscy palą węglem , ale nie przekonasz nikogo węgiel tańszy więc jakie jest moje eko ? Jeden gaz na 100 tu sąsiadów ?
jako że w Krośnie jest przeprowadzana akcja szczepień przeciwko wściekliźnie sugerowałbym zaszczepienie poormowskie ścierwo paragrafowato-hujsariowe:) ten potomek milicjanta utworzył kilka kont i szerzy dezinformację nie popartą ŻADNYMI dowodami.
Iker
Nie mieszkamy w Wiedniu ani w Osace tylko w Krośnie na zadupiu. W Polsce nie będzie tak kolorowo spotkamy się z szarą rzeczywistością. I tak wielokrotnie przekroczone jest skażenie powietrza zimą a nie stać nas na najnowsze rozwiązania. Polska stała się śmietniskiem Europy to tu są zwożone i składowane śmieci z innych państw. Jakby było tak kolorowo jak piszesz to każde państwo, miasto, miasteczko i gmina chciałaby taką spalarnie mieć. Nasze możliwości technologiczne nie są takie jak w Japonii - trzeba o tym pamiętać!!!
Jak patrze na polityków bez wzgledu na opcje w tym systemie to zachowuja sie jak panie lekkich obyczajów ,podlizuja sie, przymilaja sie, obiecuja co to nie zrobia jak sie odda na nich głos
Dla większości spalarnia to piec , komin i dym , bo nie macie pojęcia o nowoczesnej spalarni śmieci , zobaczcie sobie na spalarnię śmieci Spittelau w centrum Wiednia , i po tym jak ją odwiedził burmistrz Osaki to siostrzany obiekt postał w Osace w Japoni , ale ktoś kto nie ma pojęcia o tym , ma najwiecej do powiedzenia . Taka spalarnia ogrzewa mieszkania i wytwarza prąd , największym problemem nie jest dym , bo po oczyszczeniu powstaje azot i woda , tylko żużel . Jeżeli ktoś nigdy nie był w ZUO na Białobrzeskiej i nie widział ile zostaje śmieci , (mimo segregacji ), to nie wie .Pani Joli polecam przejść się po tych hałdach nieposegregowanych śmieci , a zobaczy szczury wielkości kotów .Trzeba na problem spojrzeć szerzej , a jak ktoś ma problem to niech tylko przez miesiąc nie wywala śmieci , a nie będzie miał się gdzie ruszyć.
"samo się nie zrobiło", a to dobre jest w stylu samorządnego Krosna, peło w inny wydaniuPrzytocki odejdź pan już. Ten kto pana zastąpi, będzie miał co sprzątać !