Kazimierz Mazur (PiS): "Podpis jest łatwiej zostawić, niż wypełnić ankietę. Pewnie niektórzy ankiety nie potrafiliby wypełnić."
To, że niektórzy nie mają dostępu do internetu i nie wypełnili ankiety jest winą samorządu ponieważ:
1. Sprawa przed uchwałą nie była nawet dostatecznie podana do informacji publicznej. Mało kto wiedział o niej dopuki uchwała została już przegłosowana
2. Nie wszyscy mają dostęp do internetu - ja mam a i tak dowiedziałem się po fakcie.
3. Pewnie, że łatwiej jest zebrać podpisy niż wypełniać ankiety (sami tak zresztą zrobiliście).
4. Nie można wyrzucać mieszkańców poza nawias społeczny tylko dlatego, że nie umieją wypełnić ankiety.
5. Za mało jest w krośnie miejsc z hot spotami - dlaczego miasto nie inwestuje w dostęp do internetu dla wszystkich mieszkańców?
6. Dlaczego miasto nie rozesłało ankiet do mieszkańców? Jakoś gazetka z Lidla była u mnie w skrzynce a ankieta nie.
7. Można było posłać ankieterów skoro pan radny twierdzi, że nasze krośnieńskie społeczeństwo jest tak wycofane w rozwoju, że nie umie wypełnić ankiety.
mlody
A może mi powiesz jakiej partii jest to projekt i jaka partia go popiera?
W usa była prohibicja,za komuny od 13tej a i tak wóda lała się strumieniami.Dobry krok dla bimbrowników i meliniarzy...popieram.
O czym tu dyskutować ? Czyżby piwo kupione po 22 było bardziej szkodliwe od tego kupionego po 20 ? 200 myślących inaczej coś sobie ubzdurało ( czyli 99,5 % mieszkańców Krosna jest przeciw) i mamy się do tego stosować ? Czy to oznacza, że gdyby 300 psychicznych chciało np zasypać Wisłok to Rada Miasta też by klepnęła ten "obywatelski" projekt ?
paragraf5
Cenzura już jest w TVP I PR chcesz obudzić się pięknego poranka bez facebooka i skype... albo lepiej - połączenia z internetem bo został właśnie zakazany w "wolnej" Polsce? Poczytaj sobie jeszcze wolne media takie jak Newsweek lub WP bo wkrótce ich może już nie być. Chcesz, żebyśmy w strachu słuchali Wolnej Europy jak za komuny? Coraz więcej nakazów, zakazów i ograniczeń jest wprowadzanych... więc kto wie... kto wie... taki czarny scenarjusz może się ziścić. Masz komórkę? Zaeejestrowaną? Nie bój się ją też można wyłączyć.
O zakazie handlu alkoholem też prawie nikt nie wiedział a tu rachu ciachu i po strachu. Uchwalone, przegłosowane praktycznie bez konsultacji z dnia na dzień. 90% społeczności Krosna nic o tym nie wiedziało. Podziękujmy PiS-owi przy urnach za te wszystkie utrudnienia począwszy od rejestracji kart sim poprzez zakaz handlu w niedziele, prohibicję a kończąc na naruszaniu wolności wypowiedzi i rzetelności dziennikarskiej wogóle mediów kontrolowanych przez PiS. Tam dopiero jest cenzura. Gdyby Hitler miał taką propagandę jak PiS to do dziś nikt w Niemczech nie wiedziałby, że była jakaś wojna.
A.Dubiel,R.Hanusek i pozostali dwaj macie moje i nie tylko moje poparcie,chociażjestem abstynentem to jestem zwolennikiem pewnej swobody i wolności,Macie i będziecie mieli nasze glosy .Mazur już ma kilka głosów do tyłu bo przekonałem kilku moich znajomych aby nie wspierać tej durnoty idącej z góry.Nie chcemy piotrowiczów i misiewiczów tutaj w krośnie.Panie Prezydencie więcej stanowczości i odwagi.
A co z wolnymi niedzielami tez zakaz bedzie picia w nocy