W zeszłym miesiącu powołano Radę Biznesu, teraz Krośnieńską Radę Kobiet. Brzmi ciekawie, pomijam kwestie kompetencyjne bo nie znam członkiń owej Rady i nie znam osiągnięć żadnej z Pań a słowa "społeczniczka", "inicjatorka", "koordynatorka" nic mi nie mówią, ale jak to mówi stare przysłowie "co dwie głowy to nie jedna". Interesuje mnie kwestia feedbacku czyli sprawozdania np po roku działalności jakie pomysły lub akcje ta czy inna rada zainicjowała, co wniosła swoją działalnością i czy realnie pomogła w jakichś kwestiach, krótko mówiąc czy jest taka inicjatywa potrzebna i czy to nie jest tylko kółko wzajmnej adoracji pomagające w wyrobieniu kontaktów i w osobistych interesach.
To jest odpowiednik Koła Gospodyń Wiejskich obszarów zurbanizowanych, gdzie dziewczyny potrzebują sobie pobyć razem, pogadać o kłopotach, coś tam przy tym wyhaftować, przegryźć ciastko, powymieniać przepisami z Termomixa.
W cerkwiach i synagogach są babińce, w islamie haremy. I to właśnie taki harem. Stulejmana Wspaniałego.
Alejkum Salam.
Idąc tym torem trzeba stworzyć rade mężczyzn potem mniejszości narodowych i z górki rada LBT i inne rady EMO i niebinarnych i tak dalej ale tylko po znajomości lub z rodziny wybieramy... co namy obcym kase dawać,,, za darmo to mogą się na kawie spotkać.
Śmiechu warte. Same doswiadczone menagerki....społeczniczki, aktywistki, pedagożki...ot zbliżaja sie wybory
Taaaaa...kolejny " inyligyntny".
" wpierw należy osiągnąć sukces"
Kinga Duda została społecznym doradcą prezydenta Andrzeja Dudy
www.rmf24.pl/fakty/polska/news-kinga-duda-zostala-(...)
Ta to się naosiągała....
Moje drogie Panie, wpierw nalezy osiągnąc sukces , a potem to samo doradzic Panu Piotrowi. Jak przykład wystarczy wymienić nasze super narodowe doradczynie: Kępa, Mucha, Kopacz....
chętnie poczytałbym konstruktywne komentarze, tymczasem same pomyje. Pytanie do *bookor* - co stoi na przeszkodzie Pani z "Januszeksu", że nie może oderwać się od garów, podzielić swoim życowym doświadczeniem i udzielić kilku rad oderwanym od życia działaczkom? Nie podoba Ci się rada kobiet? Weź się do roboty, wyjdź do ludzi, pokaż, że można lepiej, mądrzej... ale najpierw najpierw wytrzyj twarz z własnej śliny
Dawno nie widziałem większej kompromitacji niż wpis niejakiego pkc11... Psychiatra potrzebny od zaraz.
Czy to żart, czy sezon na Rady bo to już kolejna? W takich radach jak już to powinny zasiadać osoby zaproszone, osoby z osiągnięciami i wiedzą. Jakoś dziwne nominacje rodzinno- urzędowe. Pracownicy UM i jednostek podległych mogą wykazać się w Urzędzie a nie jeszcze w radzie. Nie rady tylko Urzednicy i władze miasta do roboty bo miasto wymiera.