NO dobra, przegłosujcie sobie od 23.15 - 23.17, a co będzie z ogródkami piwnymi np. w Rynku i nie tylko, wszędzie tam gdzie "ogródek" piwo sprzedaje się i spożywa poza zamkniętym pomieszczeniem w miejscu publicznym, nawet podczas nocnego festynu z okazji urodzin jakiegoś wodza lub otwarcia pomnika?
Niech tylko zauważę, że piwo przenosi się w przestrzeni publicznej np. przez Podcienia, to Jakiego zaraz zawiadomię i zrobi z Wami porządek i zabetonuje wejścia w teren "zielony"!
Chyba na takie okazj trza bedzie zwoływać sesje nadzwyczjne, by uchylić zarządzenie na "z okazji... zezwala się na kufel w ręce w mijscu publicznym"..., a i kasa za posiedzenie wpłynie...
Zapraszam w Bieszczady. Tu o każdej porze dnia i nocy można kupować alkohole.te wyrabiane 'przy poświacie księżyca" też. Do wyboru, do koloru i smaku również.
A swoją drogą, ciekawe z którym proboszczem szanowni rajcy miejscy konsultowali tą bzdurną , śmierdzącą komuną ustawę? Czyżby przewielebny jakiś alkoholowy interesik na obrzeżach miasta rozkręcał?)))
tylko w Kaczystanie i Pislandzie takie głupoty można wymyslić, ale idźmy dalej, może zakaz sprzedaży prezerwatyw od 7,00 do 21,00.
Ludzie, trzeba znieść tę chorą ustawę ,, Krosno Miasto Szkła'' na pewno będzie słynne w całej Polsce, a i turyści będą mieli (dobre) zdanie - nie wiem jak było za komuny ale wydaje mi się że z tą ustawą troche nią ''zawiewa'' tym zakazem na pewno turyści będą (zadowoleni)
Taki bezsen, głuputa i ZAKŁAMANIE to chyba tylko w państwi PiS zdarzyć się może - przegłosujecie teraz zakaz sprzedaży w trzch sklepach przesuwając godzinę na 23-cia, by inne sklepy też nie mogły sprzedawać w godzinach gdy są zamknięte?!
Chyba tylko Jaki potrafi to zrozumieć, który za bubel prawny w postaci Ustawy został nagrodzony, namaszczony na Prezydenta Warszawy.
A tak w ogóle, to po co ten zakaz od 23-ciej, skoro i tak sklepy będą nieczynne oprócz trzech i kilku stacji benzynowych - a może ktoś konretny ma pomysła na sieć melin, nie tylko w Krośnie?!
Jesteśmy wdzięczni za złogodzenie wprowadzanych zasad KATOKALIFATU
Ustawa którą mało kto rozumie i jej cel daleki od założeń. Kto pije ponad umiar i żyje na garnuszku miasta będzie dalej pił bo kupi wcześniej a kto pracuje ciężko i płaci uczciwie podatki będzie uciemierzony. "Jak nie wiadomo o co chodzi to wiadomo , że o kasę..." Forumowicze zastanówcie się , które sklepy na tym stracą a które zyskają ? Reakcja na niedzielny zakaz handlu?
Od razu wyjaśniam poprzedni wpis: Ja nie chodzę po nocnych sklepach więc nie wiem nawet gdzie są... ale jestem przeciwko jakimkolwiek zakazom i nakazom więc chętnie podpiszę się obiema rękami i nogami pod każdą petycją która zmierza do jakichkolwiek ograniczeń prawa jednostki. Mieszkam w okolicach dworca więc jeśli ktoś wie gdzie można podpisać sprzeciw niech da znać.
https://i1.jbzdy.pl/contents/2018/09/e1258f771c31a(...)