DYSKUSJE
Opozycja uderza w PiS: Wzrastają koszty życia
paragraf5
07.09.2018 12:13

Do tego towarzystwa brakuje przytockiego i emerytów z samorządnego krosna

(coś w stylu pryszcza na d...)

paragraf5
Konto zablokowane
paragraf5
07.09.2018 12:10

A kodziarze gdzie, to już nie ma koalicji z peło i nowoczesna ?

paragraf5
Konto zablokowane
wladt
07.09.2018 11:57

Iker

"Słowo My straciło sens liczy się jednostka"

Jak się naród nie zmobilizuje i każdy będzie patrzył na własny interes to wszyscy stracimy. Możesz zamykać działalność już dziś bo jutro będzie drożej. Jutro będziesz już zadłużony i ścigany przez Urząd Skarbowy i komorników bo będziesz niewypłacalny pomimo, że obroty będą,  to koszta prowadzenia działalności Cię przerosną. Decyzja należy do Ciebie.

wladt
Konto zablokowane
jeger
07.09.2018 11:40
Ten wpis został usunięty z powodu złamania regulaminu. Powód: obrażliwe sformułwoania
jeger
Konto zablokowane
Iker
07.09.2018 10:31

wladt . Słowo My straciło sens liczy się jednostka , wszystkie dotacje rozleniwily ludzi , myślę że doprowadza do katastrofy gospodarczej . Nie wiem czy ten czy inny rząd stać na to , ja widzę w przyszłości  załamanie w gospodarce , koszty rosną ,  dopóki jest buum jest dobrze a co potem ? Skąd wziąć pieniądze na + ?

Iker
na forum od listopada 2017
wladt
07.09.2018 10:16
wyróżnione przez moderatora

Iker

Zgadzam się z tobą że sam nie masz wpływu... ale nie z tym, że my wszyscy nie mamy wpływu. Możemy powiedzieć przy urnach wyborczych "panom już dziękujemy". Przecież nie jesteśmy JESZCZE niewolnikami. Możemy teżwyrażać swoje niezadowolenie w pikietach, petycjach, listach otwartych itp. Popatrz np. na sprawę która powstała z inicjatywy mieszkańców gdzie chodziło o powstanie mieszkań zamiast kościoła. Małe a cieszy i jest precedensem, na który można się powołać bo jeśli jest większa ilość osób przeciwko działaniu samorządu czy rządu to sprawa jednak jest do przeforsowania. Piszesz, że ćwierć wieku prowadzisz firmę. Takich osób są dziesiątki tysięcy w Polsce. Jeśli się nie postawimy czy to w wyborach czy w inny sposób to będzie koniec tysięcy firm takich jak Twoja.

wladt
Konto zablokowane
Iker
07.09.2018 09:47

Wladt . Nie mam na to wpływu , dawno temu pracowałem w Niemczech i tam słyszałem , że rodzimy się po to żeby płacić podatki i tak jest , natomiast dla mnie  straszne jest to że , rząd ten czy inny bawi się naszymi pieniędzmi. To jest tak jakbym obiecał pracownikom zarabiacie po 10 tys.ale bez pokrycia , czyli nie ma szans bo taki jest rynek , ale to obiecuje biorę kredyt tyle place , ale kiedyś to się skończy , myślę że tak też się skończy + 500 , żeby rozdawać trzeba mieć a rząd ma ale tyle co MY im zapłacimy

Iker
marcink777
07.09.2018 09:18
Ten wpis został usunięty z powodu złamania regulaminu. Powód: Obraźliwe sformułowania
marcink777
edi09
07.09.2018 09:02

Tak się żyć nie da. Ja mam małe dziecko, musimy żyć od miesiąca do miesiąca, na jedzeniu nawet musimy oszczędzać.  A rachunki? Płace za to, co nawet nie wykorzystam i w imię czego? W imię Pisu? To jest chore. A później się wszyscy dziwią, ze Polacy wyjeżdżają z tego chorego kraju, ja sama sobie nie wyobrażam życia tutaj na dłuższa metę. POLSKO OBUDŹ SIĘ. 

edi09
na forum od sierpnia 2018
wladt
07.09.2018 08:49

Iker

Twoje podatki mają tylko niewielki wpływ na "ludzi nie dających sobie rady w życiu" skoro piszesz, że płacisz po 100 tys. tylko podatku dochodowego. W głównej mierze sponsorujesz miesięcznice i inne tego typu uroczystości, które sobie wymyśla rząd. Sponsorujesz też ich niebotyczne wynagrodzenia, premie, wyjazdy powiedzmy "służbowe", politykę i propagandę do której zaliczyć można także program 500+, stawiasz pomniki itp. Zauważ, że zawsze jeśli rząd mówi o swoich dotrzymanych obietnicach na pierwsze miejsce wysuwa się to nieszczęsne 500+, które dostają i bogaci i biedni - czyli wszyscy nie tylko ci, którzy nie dają sobie rady w życiu. Oczywiście sponsorujesz też kościół katolicki i ojca Rydzyka obecnie już nie taką jak na początku tubę propagandową PiS, dokładasz się do TV publicznej, która w większości jest dofinansowywana z naszych podatków. Zakładam, że jak tak dalej pójdzie to będziesz płacił w różnej formie obecne podatki i obciężenia razy 2, bo i ZUS też sponsorujesz wystarczy popatrzeć na te gmachy no i oczywiście pieniądze ze składek ZUS, które płacili obecni emeryci i renciści też są dawno przehulane więc siłą rzeczy dokładasz się do rent i emerytur a społeczeństwo sięstarzeje, bo młodzi wyjeżdżają za granicę i tam płacą podatki i składki. Mógłbym tak długo wymieniać i na szczeblu rządowym jak i samorządowym. Ale bądz patriotą i płać, bo twoje pieniądze potrzebne są POLSCE.

wladt
Konto zablokowane
/9
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA