Z czego się śmieję, z was się śmieję durnie. Chcecie zrobić z Krosna miasto meliniarzy? Jakie to pisowskie pozamykać wszystko i wszystkich i po sprawie.
Lukii
Niemniej jednak jest to ograniczenie praw handlowców i konsumentów. Co dalej? Piwo od 13.00? Kartki? Godzina policyjna?... jak za komuny!!!
Dla normalnego mieszkańca nic to nie zmienia. Może zrobić zapasy przed 22. Jeżeli kroś będzie chciał się napić po 22 pójdzie do pabu,baru,knajpy czy do clubu. Problem z tym moga mieć pijusy, menele i alkoholicy.
terazkrosno.pl pisze:
Przyjęcie uchwały poprzedzone zostało konsultacjami społecznymi w których wzięło udział zaledwie 311 osób czyli 0,8% pełnoletnich mieszańców Krosna
No tak już jest jak nami rządzą MIESZAŃCY Z KROSNA!!!
Po 22 nie kupisz alkoholu - terazKrosno.pl Źródło: https://www.terazkrosno.pl/wiadomosci/6874-nocna-p(...)
Brawo dla mieszkańców Miasta Szkła. Lubię czasem golnąć coś po 23 a tak zaoszczędzone pieniądze przeznaczę dla Pana Mateusza. Uważam, że powinno się go wspierać. Jest on nadziejo demokracji. Jako były SB-ek stanowczo mówię "Precz z komunią"
To znaczy, że mieszkańcy mają w głębokim poważaniu obecne władze miasta.
Brawo ! Zero szacunku na dziadostwa.
Brawo. Zamknąć galerie i hipermarkety w niedzielę, wprowadzić zakaz sprzedaży alkoholu na razie w nocy - potem się rozszerzy. I jeszcze przydałaby się cenzura internetu i obowiązkowe kary finansowe za nieusprawiedliwioną nieobecność na mszy świętej w niedzielę lub nie daj Buk za krytykowanie władzy...
213 z 311 ożeż ludzie... i ten wynik będzie wiążący przy podjęciu przez radnych decyzji? Ależ to bardzo naiwni ludzie i niesamodzielne myślący, to kościelne wychowanie ma klucz do ich umysłów i tam sobie grzebie w zamku, manewruje, manipuluje, urabia, wabi rajem, zaciemnia obraz mgłą kadzidła, odbiera myślenie perspektywiczne, kiedy patrzysz na stan rzeczy i widzisz na wylot znając od dawna modus operandi. Prohibicja niczego nie zmieni. Alkohol chodzi różnymi drogami. Człowiek zmienia się od środka. A inteligentnych ludzi korzystających z życia odpowiedzialnie, rozsadnie, nie trzeba kontrolować.
Ale ciemnogród!Rzucę pracę i założę melinę a hutnik z "miasta szkła" już nie kupi piwka w Centrum na Tysiąclecia po 22 tylko przyjdzie do mnie i innych pomysłowych przedsiębiorców. Brawo ciemnoto!
No i uchwalono. Nic dla bezpieczeństwa nie wnoszące regulacje. Każdy teraz się zastanawia, jak będą egzekwować ten śmieszny przepis względem prawa. "-Godzina 22:00 alkoholu nie wolno nam już sprzedać. - pani kierowniczko, już mam, zrobiłem zapasy, ja tylko po fajki. Do widzenia pani kierowniczko". Będą zasłaniać te nielegalne półki oltarzykiem z plakatami ze świętym prezydętem?