Sliczny przykład polskiej nieudolnosci i bajzlu, nie dosc ,ze jest przerost zatrudnienia tak z około 30% to nie ma kto pracowac, laske robia ,ze przychodza do pracy ,lenistwo na maksa ito nie tylko tu ale w innych instytucjacj z budzetówki i jeszcze narzekaja jacy przepracowani"D
Z tego co słyszałam to tak jest tylko w Krosnie mamy XXI w ja podchodzilam 3 razy to jest smieszne co tam sie dzieje
Ja rozumie że w tamtym roku były problemy ale nie mogę zrozumieć dlaczego nadal jest z tym problem. System według mnie działa poprawnie natomiast najprostrzym sposobem na rozładowanie kolejek jest zatrudnienie następnych 2 osób a jeżeli to nie pomoże to będzie oznaczać że nadal jest za mało stanowisk do obsługi. Czy to tak trudno wydedukować?
Starostwo Powiatowe w KrośnieWydział Komunikacji i Transportu
Struktura organizacyjna wydziału.
Naczelnik Wydziału Halina Lorenc
Powiat krośnieński z Krosnem ma 160 tyś mieszkańców dla porówania powiat jasielski z Jasłem to 115 tyś. a powiat sanocki z Sanokiem to niecałe 99 tyś. Krosno i okolice są jednym z najbardziej zaludnionych obszarów Podkarpacia.
Dlatego też w Krośnie rejestruje się nawięcej pojazdów w tej cześci Podkarpacia. Jest bardzo dużo firm które zajmują się sprzedażą samochodów. Handel kwitnie... jest ruch w biznesie... ludzie mają pieniądze i kupują samochody to i je muszą zarejestrować.
wladt a mieszkańcy Jasła i Sanoka muszą uczyć się w Krośnie i zdawać egzaminy na prawo jazdy. ;)
@husaria1 - czytales artykul? Cytowany naczelnik to inna osoba wiec byla zmiana na tym stanowisku.
Prosze zapytac obecne wladze w powiecie jak ten system byl wdrazany przez ostatnie 4 lata. Sytuacja jest inna niz 4 lata temu a cytat jest z 2014 roku. Prosze zapytac kto to monitoruje, sprawdza i kontroluje.
look7
Bo widzisz Krosno jest miastem nieprzyjaznym dla urzędów. Jeśli chcesz stanąć na komisję ZUS musisz jechać do Jasła. Jeśli chcesz podpisać umowę na dostawę prądu też. Wiele spraw krośnianie muszą załatwiać poza miejscem zamieszkania BY W KROŚNIE ŻYŁO SIĘ LEPIEJ.
To dlaczego w Jaśle podobno nie ma kolejek, a w Krośnie są. Do tego mieszkańcy Krosna mogą rejestrować swoje pojazdy w innym miejscu. Od znajomej wiem, że w Pile też zarejestrowała samochód bez problemu i nie musiała czekać w kolejce.
Jeśli masz racje, to zwracam honor, ale to kolejny dowód na to, jaki tam mają burdel w tych urzędach.