abajujek:) ty doskonale się orientujesz jak pracowały służby komunistyczne:) razem z tym popierdoleńcem paragrafem pałowaliście ludzi na ulicy
Mam nadzieję że chłopakowi nic nie zrobią. Gdyby to zdarzenie miało miejsce w latach 80-tych, komunistyczne służby wybiłyby mu z głowy razem z zębami taki wyczyn.
@polka - Takie drobne gesty, jak tego człowieka, nie tylko silnego fizycznie, ale silnego sercem do Swojego Kraju, pozwalają tym wszystkim, którzy oddali życie za nasz kraj wierzyć, że nie wszystko poszło na marne....te gesty takich ludzi, pozwalają wierzyć, że w razie potrzeby, to właśnie oni będą za nas walczyć, a my?
Ty naprawdę sądzisz, że "takie drobne gesty, nie tylko silnego fizycznie" to siła jego serca, która tym co zginęli pozwala wierzyć, że w razie potrzeby, to właśnie oni będą za nas walczyć?!
Chyba zza grobu nie piszesz, ale jestem pod wrażeniem, że wiesz co myślą Ci co zginęli...
A ja myślę, że właśnie ci w których wierzysz, w razie potrzeby pewnie spaliby do południa pod pierzynką, a jakby ich kac z domu pogonił, zdziwieni... wróciliby do domciu...
Wstyd dla miasta, że taki pomnik stoi w Krośnie. Do likwidacji. Tyle lat komunizmu, ledwo wyszliśmy a wciąż stoją u nas pomniki Armii Radzieckiej...Wstyd!
Widać po komentarzach jak silne są tradycje komusze w krosnię... Pomnik powinien być rozebrany i zezłomowany, a groby żołnierzy przeniosone na cmentarz i tyle w temacie czerwone sk*****.
Widać po komentarzach jak silne są tradycje komusze w krosnię... Pomnik powinien być rozebrany i zezłomowany, a groby żołnierzy przeniosone na cmentarz i tyle w temacie czerwone sk*****.
pomnik rozebrać a zwłoki przenieść na cmentarz, tam jest ich miejsce,
w tym miejscu zrobić teren do posiedzenia na ławeczkach dla rodzin, posadzić drzewa, postawić fontannę, ocieplić to miejsce
dać pozytywny impuls temu miejscu !
niektórzy tylko jątrzą i napędzają wojnę polsko-polską w imie swoich interesów/poglądów
Jak pięknie i dumnie potwierdzamy, że stoimy murem za ludźmi walczącymi za nasz kraj. Jak bardzo utożsamniamy się z Powstańcami....jaki głośno wszczscy mówimy, jacy Oni dzielni i odważni....jak "mówimy"....świetne słowo....wszyscy tylko potrafimy "mówić" i chełpić się cudzą walecznością, a gdzie my wszyscy do cholery jesteśmy? Co my robimy? Takie drobne gesty, jak tego człowieka, nie tylko silnego fizycznie, ale silnego sercem do Swojego Kraju, pozwalają tym wszystkim, którzy oddali życie za nasz kraj wierzyć, że nie wszystko poszło na marne....te gesty takich ludzi, pozwalają wierzyć, że w razie potrzeby, to właśnie oni będą za nas walczyć, a my? My....będziemy pierdzielić na faceebook-u...
Chwała bohaterskim żołnierzom Armii Czerwonej poległym w trakcie walk z Niemcami na terenie Polski.