Bardzo śmieszne, jak w naszym mieście, dlaczego ten perkusista gra pod UM? , bo to jest miasto polowań dla Straży Miejskiej i następni klienci już stoją w kolejce, miałem to samo, zaparkowałem na Frańciszkańskiej przed kościołem, poszedłem po bilet na plac 100 m delej, kupiłem bilet za 2 zł, wróciłem do samochodu i za wycieraczką już miałem wezwanie do zapłaty 30zł, szukałem tych g ....i ale nikogo nie zauważyłem, pusty rynek, dopiero taki przechodzień, ziomal poinformował mnie, że stoją na podcieniach i jak tylko ktoś zaparkuje i pójdźie po bilet to już go mają i włażą do kanału żeby ich nie znalazł i szukaj wiatru w ..............
Ja jednym wpisem rozwiąże konflikt Rynek-Portal Krosno24(Adrian) - Urząd Miasta (prezydent). Adrian wpadł na świetny pomysł ożywienia Rynku w Krośnie w postaci cyklicznych eventów (np. grill miejski) więc poszedł z tym do prezydenta. Prezydentowi tak spodobał się pomysł że od razy wyciąga z kieszeni (miasta, nie swojej) pieniądze na realizacje. Widocznie prezydent ma wnikliwych doradców i doradzili mu żeby nie wyciągał pieniędzy publiki z rękawa bo ktoś życzliwy zgłosi to do CBA i CBś. Więc od roku organizowane są przetargi, gdzie wygrana firma PRowa-medialna organizuje rynkowe atrakcje.
No a koncerty? Tak trudno zorganizować na rynku 1-2 razy do roku koncert jakiejś "gwiazdy", rozpoznawanej przez większość?
Muzyka - koncerty - spektakle w Krośnie to dno totalne...
Każda okoliczna wioska organizuje przynajmniej 1 festyn na wakacjach, na którym są tysiące osób - przedsiębiorcy zadowoleni i mieszkańcy też...
A w Krośnie ? ...
Trzymam kciuki za powodzenie. Mam nadzieję, że w końcu uda się zmienić myślenie przedsiębiorców i ich pracowników odnośnie zajmowania miejsc parkingowych. Ta sama sytuacja jest od lat, że parkują pod swoim lokalem, a potem żalą się, że nie mają klientów. A nie mają, bo ci nie mają gdzie zaparkować. I zamiast ułatwiać dostęp, to rzucają kłody pod nogi.
Kolejna super sprawa ze zmianą godzin pracy. Jeśli kończę pracę o 16, to zanim odbiorę dziecko z przedszkola czy szkoły to większość sklepów na rynku jest już zamknięta więc nic dziwnego, że wolę jechać do jednej czy drugiej galerii. Tam wiem, że będzie i gdzie zaparkować i, że zdążę cokolwiek załatwić czy zrobić zakupy.