DYSKUSJE
Posłowie PO do PiS: Oddajcie kasę! "Konwój wstydu" w Krośnie
bobolak
07.04.2018 07:56

pajacowi24 znowu z lodówki Przytocki wyskoczył:) lecz się opoju!

bobolak
Konto zablokowane
biernas
07.04.2018 06:29

Znakomita większośc polityków jest taka sama....mają tylko inne szyldy partyjne.....tak jak wybór między dżumą i cholerą.....

biernas
na forum od listopada 2017
husaria
06.04.2018 23:51

A może Austriakiem, skoro wpuściłeś kapitał Immofinanz do Krosna, oczywiście odpłatnie.

https://www.immofinanz.com/de

husaria
Konto zablokowane
husaria
06.04.2018 23:43

Przytocki jesteś polskojęzycznym żydem, czy polskojęzycznym Niemcem?

https://www.youtube.com/watch?v=Vujv5IwrR7U&t=(...)

husaria
Konto zablokowane
reaktywator
06.04.2018 23:18

"Wzrost PKB napędzany długiem to bankructwo - ostrzega autor "Ekonomii dobra i zła"

Ekonomista przedstawił też mechanizm sztucznego tworzenia wzrostu gospodarczego w państwie: "Gdy sam pożyczę 100 tys. euro, tylko głupiec mówi, że jestem bogatszy o 100 tys. - to rozumie każdy. W momencie, gdy podobną operację przeprowadzi państwo, tzn. pożyczy 3 proc. PKB, te 3 proc. zainwestuje w gospodarkę, a gospodarka w następnym roku, powiedzmy, wzrośnie o 3 proc. PKB, wszyscy klaszczą i cieszą się, że jesteśmy o 3 proc. PKB bogatsi".

Według Sedlaczka ten sztuczny wzrost nie ma nic wspólnego ze realnym wzrostem gospodarczym i może prowadzić do zapaści ekonomicznej. - Ukrywa rzeczywiste problemy i uzależnia gospodarkę od zadłużenia tak samo, jak narkomana od narkotyków - ocenił."

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul(...)

Ucz się ucz piotrusiu d.., a może i D...uda z ciebie wyrośnie... w PiSie

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&(...)

PS.

Pani Kopacz i Tusk przeprowadzili Polskę bezboleśnie przez wielkie spowolnienie zachodnich gospodarek po 2008 r., a śmietankę spija prezes pobierając oprócz apanaży poselskich również emeryturę, której się nie zrzekł, jak kiedyś propagował ... no kto piotrusiu g..., zgadniesz?

Te 20% które chce zabrać posłom, to chyba około tyle co jego emerytura.

Jeśli chcieliby wspomóc najgorzej zarabiających, to by zwiększyli kwotę wolną od podatków - pamiętasz kto i kiedy to obiecał, piotrusiu g...?

http://buzz.gazeta.pl/buzz/56,156947,23220978,prez(...)

reaktywator
bobolak
06.04.2018 22:50

PiS z Narodową Dojarką na czele dymał Polaków (tak, tak, durny suwerenie, Ciebie też), a ukarali samorządowców. Ciekawe, że Pani Basia - sekretarka Spleśniałego Dziadygi będzie dalej kosić 10 tysi miesięcznie. A i sam Dziadyga dalej będzie pobierał emeryturę (za co? Chyba za spanie do południa w 81-szym). Żryjcie gruz suwereni....

bobolak
Konto zablokowane
bobolak
06.04.2018 22:48

Kochane piślaczki, czas kupić Ciepłemu Yaycu taczki...

bobolak
Konto zablokowane
piotrd290
06.04.2018 21:17

wiesz co reaktywator ...

naprawdę logiczna i fachowa argumentacja,  jestem pod wrażniem - PRZEKONAŁEŚ MNIE ! :)

PS. tylko z tym PKB nie do końca zajarzyłem, czy masz na mysli PKB za czasów PO-PSL czy teraz za PIS 

2015 - 3,9 % (PO-PSL) - zapewne Rydzyk przeszkadzał Kopaczowej w rządzeniu i dlatego :)

2017 - 4,6% (PIS) i rośnie - ale to zasługa Schetyny i Tuska bo "zagranica pomaga" :)

piotrd290
na forum od grudnia 2017
reaktywator
06.04.2018 19:19

Wylecz obsesję! - do siebie piotusiu d...  skieruj te słowa. Ja ci tylko wskazałem kierunki w jakich mógłbyś skierować myślenie zamiast PiSie przekazy dnia i sytuacyjne powielać.

Gdyby Ziberko czy Kaczyński miał jakiekolwiek dowody to by już dawno zarzuty i areszty były, a tymczasem muszą się podpierać takimi jak ty i Rydzyk, by władzie utrzymać. Masz jakieś zestawienie ile wzrósł PKB, sprzedaż towarów i usług, ile wpłynęło podartku z przejedzenia 500+ itd. to jes pokaż, a cie wciskaj kitu i demagogii w stylu Goebbelsa

Z pytaniem - czy np nie można by tych pieniędzy przeznaczyć na coś bardziej pożytecznego niż prywatne kieszenie kolesi.. - też nie do mnie lecz  może do prezesa, dlaczego odbiera grosze z nagród - nam się należy - a nie wspomina milionów kolesi ze spółek skarbu państwa, czy opłat chociażby dla Rydzyka mniej lub bardziej zawoalowanych w opłatach za organizacje pseudo konferencji i innych paneli pseudonaukowych  w sprawach szyszek wSan Escobar...

reaktywator
piotrd290
06.04.2018 16:01

drogi reaktywator!

nie przeczytałem tych długich wywodów bo nie  bardoz mam czas (może w weekend) ale rzuciłem okiem i przebja się z nich obsesja na punkcie Rydzyka, Kaczyńskiego i  Ziobry. Wylecz obsesję! 

teraz merytorycznie:sprawdź o ile wzrosły wpływy z podatków  (głównie z VAT) od czasu kiedy rządzi PIS ?  

a jak już sprawdzisz to zastanów się dlaczego nagle te wpływy tak drastycznie wzrosły ? 

a dalej...

zastanów się czy jesli przyjąć że tych wpływów (z podatków)  mogłoby być  znacznie więczej przez te 8 lat PO-PSL , to czy np nie można by tych pieniędzy przeznaczyć na coś bardziej pożytecznego niż prywatne kieszenie kolesi. Ja bym przeznaczył np. na służbe zdrowia albo na działania progospodarcze.

piotrd290
na forum od grudnia 2017
/8
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA