Znakomita większośc polityków jest taka sama....mają tylko inne szyldy partyjne.....tak jak wybór między dżumą i cholerą.....
A może Austriakiem, skoro wpuściłeś kapitał Immofinanz do Krosna, oczywiście odpłatnie.
Przytocki jesteś polskojęzycznym żydem, czy polskojęzycznym Niemcem?
"Wzrost PKB napędzany długiem to bankructwo - ostrzega autor "Ekonomii dobra i zła"
Ekonomista przedstawił też mechanizm sztucznego tworzenia wzrostu gospodarczego w państwie: "Gdy sam pożyczę 100 tys. euro, tylko głupiec mówi, że jestem bogatszy o 100 tys. - to rozumie każdy. W momencie, gdy podobną operację przeprowadzi państwo, tzn. pożyczy 3 proc. PKB, te 3 proc. zainwestuje w gospodarkę, a gospodarka w następnym roku, powiedzmy, wzrośnie o 3 proc. PKB, wszyscy klaszczą i cieszą się, że jesteśmy o 3 proc. PKB bogatsi".
Według Sedlaczka ten sztuczny wzrost nie ma nic wspólnego ze realnym wzrostem gospodarczym i może prowadzić do zapaści ekonomicznej. - Ukrywa rzeczywiste problemy i uzależnia gospodarkę od zadłużenia tak samo, jak narkomana od narkotyków - ocenił."
https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul(...)
Ucz się ucz piotrusiu d.., a może i D...uda z ciebie wyrośnie... w PiSie
https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&(...)
PS.
Pani Kopacz i Tusk przeprowadzili Polskę bezboleśnie przez wielkie spowolnienie zachodnich gospodarek po 2008 r., a śmietankę spija prezes pobierając oprócz apanaży poselskich również emeryturę, której się nie zrzekł, jak kiedyś propagował ... no kto piotrusiu g..., zgadniesz?
Te 20% które chce zabrać posłom, to chyba około tyle co jego emerytura.
Jeśli chcieliby wspomóc najgorzej zarabiających, to by zwiększyli kwotę wolną od podatków - pamiętasz kto i kiedy to obiecał, piotrusiu g...?
PiS z Narodową Dojarką na czele dymał Polaków (tak, tak, durny suwerenie, Ciebie też), a ukarali samorządowców. Ciekawe, że Pani Basia - sekretarka Spleśniałego Dziadygi będzie dalej kosić 10 tysi miesięcznie. A i sam Dziadyga dalej będzie pobierał emeryturę (za co? Chyba za spanie do południa w 81-szym). Żryjcie gruz suwereni....
wiesz co reaktywator ...
naprawdę logiczna i fachowa argumentacja, jestem pod wrażniem - PRZEKONAŁEŚ MNIE ! :)
PS. tylko z tym PKB nie do końca zajarzyłem, czy masz na mysli PKB za czasów PO-PSL czy teraz za PIS
2015 - 3,9 % (PO-PSL) - zapewne Rydzyk przeszkadzał Kopaczowej w rządzeniu i dlatego :)
2017 - 4,6% (PIS) i rośnie - ale to zasługa Schetyny i Tuska bo "zagranica pomaga" :)
Wylecz obsesję! - do siebie piotusiu d... skieruj te słowa. Ja ci tylko wskazałem kierunki w jakich mógłbyś skierować myślenie zamiast PiSie przekazy dnia i sytuacyjne powielać.
Gdyby Ziberko czy Kaczyński miał jakiekolwiek dowody to by już dawno zarzuty i areszty były, a tymczasem muszą się podpierać takimi jak ty i Rydzyk, by władzie utrzymać. Masz jakieś zestawienie ile wzrósł PKB, sprzedaż towarów i usług, ile wpłynęło podartku z przejedzenia 500+ itd. to jes pokaż, a cie wciskaj kitu i demagogii w stylu Goebbelsa
Z pytaniem - czy np nie można by tych pieniędzy przeznaczyć na coś bardziej pożytecznego niż prywatne kieszenie kolesi.. - też nie do mnie lecz może do prezesa, dlaczego odbiera grosze z nagród - nam się należy - a nie wspomina milionów kolesi ze spółek skarbu państwa, czy opłat chociażby dla Rydzyka mniej lub bardziej zawoalowanych w opłatach za organizacje pseudo konferencji i innych paneli pseudonaukowych w sprawach szyszek wSan Escobar...
drogi reaktywator!
nie przeczytałem tych długich wywodów bo nie bardoz mam czas (może w weekend) ale rzuciłem okiem i przebja się z nich obsesja na punkcie Rydzyka, Kaczyńskiego i Ziobry. Wylecz obsesję!
teraz merytorycznie:sprawdź o ile wzrosły wpływy z podatków (głównie z VAT) od czasu kiedy rządzi PIS ?
a jak już sprawdzisz to zastanów się dlaczego nagle te wpływy tak drastycznie wzrosły ?
a dalej...
zastanów się czy jesli przyjąć że tych wpływów (z podatków) mogłoby być znacznie więczej przez te 8 lat PO-PSL , to czy np nie można by tych pieniędzy przeznaczyć na coś bardziej pożytecznego niż prywatne kieszenie kolesi. Ja bym przeznaczył np. na służbe zdrowia albo na działania progospodarcze.
pajacowi24 znowu z lodówki Przytocki wyskoczył:) lecz się opoju!