Ronaldo
Nie jest to prawda przynajmniej badania naukowe nie potwierdzają tego bo nigdy w tych kategoriach nie przeprowadzano ich więc nie wypisuj bzdur.
psy_pavlowa
Mylisz chorobę z wiarą, może prościej - przejdź na Islam i będziesz zadowolony jeśli będzie cie stać na wielożeństwo (łączy się to nierozerwalnie z możliwościami finansowymi-utrzymania wielu żon) :)
Czy można legalne być w zwiazku z osobą cierpiącą na osobowość wieloraką, czy to już będzie wieliożeństwo? Pytam, bo z perspektywy alkowy, związek z taką osobą bardzo by mi odpowiadał.
Prawdą jest i to że nawjecej chorych wywodzi sie z zawodow medycznych (psycho-lekarzy) oraz uczonych w pismie najmniej wsrod prostych i nieskomplikowanych ludzi. Zasada - im wyzszy stopien cywilizacjii tym wjecej" chorych na głowe"
Dobrze,że coraz bardziej głos rozsądku nam podpowiada,że psychiatra to lekarz specjalista jak każdy inny!
Ja mam w rodzinie styczność z osobą chorą. Jest pod stałą opieką lekarza, bierze leki ale "normalnie" jak na stadium choroby się zachowuje. Fakt, że trzeba uważać, mieć oczy "dookoła głowy" i myśleć "za nią", ponieważ "nie znasz dnia, ani godziny", ale w codziennych kontaktach i funkcjonowaniu jest wszystko w porządku. Nie ma się więc czego aż tak strasznie bać. Trochę więcej tolerancji wystarczy, aby żyć normalnie. To nie trąd !!!!
Bardzo dobra inicjatywa jedynie szkoda że wcześniej nie potrafiono czegoś takiego przeprowadzić/zorganizować pod auspicjami jednostek miejskich szumnie powoływanych/otwieranych przez prezydenta Krosna do niesienia pomocy mieszkańcom. Fakt pomoc i zrozumienie samego sedna niezbędna środowisku medycznemu podobnie jak i urzędniczemu czy zwykłemu obywatelowi. Depresja może dotknąć człowieka na czy to w wieku szkolnym czy starczym. Więcej życzliwości, empati i mniej znieczulicy / anonimowości. Kiedyś człowiek człowiekowi był potrzebny do relacji dzisiaj wystarczą masmedia, telefon, internet i inne środki komunikacji co wpływa na relacje i powstające więzi społeczne. Morał z tego rozmawiajmy bezpośrednio dotykając problemu w sposób ematyczny a nie proceduralny.
Nic nie mylę, tylko tak właśnie kombinuję, jak być macho po taniości.