Oto godne zycie Polskich rozdzin w uk http://www.rp.pl/Spoleczenstwo/308069963-Wielka-Br(...)
mlody
Jeśli ci chodzi o Anglię to właśnie tam pracuje brat. Ma dwoje dzieci i żonę, która pracuje tylko w weekendy na 1/2 etatu. Co roku przyjeżdża nowym wozem. Ubezpieczenie też ma a na wakacje wyjeżdżają sobie do innego kraju czy na jakieś wyspy i to wszystko praktycznie z jednej pensji. Więc mlody nie szalej bo znam to z pierwszej ręki... a i do tego płaci alimenty na 2 dzieci z 1 małżeństwa. No i w normalnym kraju da się?
Nie możliwe, "między zdaniami" na tym portalu padło ze dzięki programowi PIS : 500+ , zmniejszyło sie zadłużenie niektórych i spłacają długi... nie wierze że to napisano na tym portalu... ;)
Na słowo "Polaczek" moja prawa dłoń sama zaciska się w pięść, grzeczniej proszę.
Anglia to chory kraj, ale niektórzy tylko udają, że tak nie jest.
Shadow jak juz jestes taki oblatany po tej Anglii to opowiedz tez jak tam jest ze sluzba zdrowia i na przyklad taki Polaczek pojedzie tam robic na pol etatu np przez agencjie pracy czy tez tak jest kolorowo i ile zarabia na pol etatu
Co zrobi adm. tych budynków kiedy i tutaj beda zaleglosci-czy każą wrocic do żony, matki ,corki tym -"marginesom" ?
Shadow to kiedy jedziesz do Aglii pracowac na pol etatu z rodzina tak szybko jak pojedziesz to wrocisz i zobaczysz ile co kosztuje a powiedz mi jak taki madry jestes to o jaka pomoc ci chodzi i napisz mi co i ile mozesz dostac od panstwa i ile osobowa rodzina jest wstanie wyzyc na pol etatu jednej osoby i pomoc Panstwa
raxon
Dobrze... czemu nie napiszesz jaki w Anglii jest socjal? Nawet jak pracujesz a za mało zarabiasz żeby godnie (nie głodnie) żyć to państwo do Ciebie i Twojej rodziny dopłaca czyż nie? Poza tym podatki nie są tak uciążliwe jak w Polsce a wiesz czemu? BO TAM SZANUJĄ CZŁOWIEKA!!! W Anglii jak pracuje ojciec dużej rodziny nawet na pół etatu to matka śmiało może nie pracować - a u nas? Co to za porównania. Jeśli tu nie płaci ktoś podatków to też go zamykają. Mowa jest o czynszach!!!
Jakby tam było gorzej niż tutaj ba nawet gdyby było tak z 50% tylko lepiej to Polacy powrócili by do rodzin, do dzieci ale nie bo Polska - jak pamiętam a mam już sporo lat - nigdy nie była normalnym krajem!!!