Uzupełnienie do wpisu @husaria ad. czyścicieli i innych szeptuch
Shadow slumsy powstaly a kogo to byl pomysl jak nie pana Przytockiego a do jakiej parti on nalezal do PO-slamsow to byl ich priorytetr dla calej Warszawy a pozniej Polski
husaria
Ja też uważam, że program 500+ jest niesprawiedliwy. Możesz się zgadzać albo nie na to co rząd zrobi z Twoimi pieniędzmi - ale i tak nie masz na to wpływu.
https://www.youtube.com/watch?v=njuqQFRBcV4
Osobiście uważam, że program 500 + jest niedopracowany i niesprawiedliwy.
I nie zgadzam się, aby te pieniążki były przeznaczone na byle co !
adorato
Uważasz, że 500+ cytuje
Program 500+ jest finansowane przez gminy i urzędy miast
a ja myślałem, że to program rządu PIS
mlodyDo tego byli "zatrudnieni" tzw. czyściciele kamienic. Za wszelką cenę chciano odzyskać co ich, ale bez lokatorów, jak widzimy teraz, często bezprawnie. Dziś działania Patryka Jakiego, pokazują skalę nieprawidłowości i cały mechanizm.
https://naszdziennik.pl/polska-kraj/188453,jak-dzialali-czysciciele-kamienic.html
sami inteligencin ty piszą..! Tak jasne ci co nie płacą... mają dostać darmiowe mieszkanie z widokiemna morze! Jaki smród?? tam Miasto miało miejsce swój grunt i wybudowało. Wg co niektórych miało kupić teren w pieknej lokalizacji wydac dodotkowo nasze pieniądze i wybudować darmowe apartamenty! jak śmierdzi z wysypiska to wszedzie w całym krośnie, nawet w domach jednorodzinnnych oddalonych kilkaset metrów od baraków! A co do 500+ lub ksiażek i innej pomocy. Program 500+ jest finansowane przez gminy i urzedy miast.... skoro państwo PIS lekką ręką zadysponowało taką pomoc to raczej pewne że Miasto to nie krowa dojna i na inne sprawy socialne będzie mniej albo wcale! Albo rybki albo kwarium. Jesli wczesniej ktoś miał zniżki na dużą rodzinę itd darmowe rzeczy... to jak dostaje 500+ nech spada otzymał zamiast niżek kasę.... a jak ja wykorzysta jego broszka.
Shadow slumsy powstaly a kogo to byl pomysl jak nie pana Przytockiego a do jakiej parti on nalezal do PO-slamsow to byl ich priorytetr dla calej Warszawy a pozniej Polski
To i tak za dużo. W takiej Anglii jak nie płacisz podatku tzw council tax to tak po roku zamykają delikwenta w więzieniu i nie ma płaczu że nie ma skąd wziąć. Po kilku dniach rodzina kase przynosi. To mi się podoba a nie jak w Polsce. Uczciwy to frajej...