Dodac chce jeszcze tylko to do mojego poprzedniego komentarza,ze ludzie na ul.Wiklinowej nie maja dojazdu do domow bo droga blotem uslana i byly pisane podania petycje itd. Bez skutku. A 65 milionow pojdzie na cos co jako chocby w to bloto ktore w dojazdy do domow maja nie bedzie wykorzystane.
Pan Piotr Przytocki, Prezydent Miasta Krosna od 2002 roku.Pan Janusz Fic, Prezes MPGK od 2004 roku.Przypomnę tylko, że w 2009 roku Prezes MPGK tłumaczył podwyżki wody i ścieków wzrostem kosztów, w tym podwyżkami, które musiał dać załodze. Opłaty wzrosły wtedy o 14%.Systematycznie Prezes od lat zapowiada (Internet nie zapomina), że uciążliwości zapachowe z okolic śmietniska znikną. Nooo, moi drodzy Białobrzerzanie :) coś mi się widzi, że jak te śmieci z regionu zaczną do nas spływać, to i wy też, wraz z tym odorem, popłyniecie.A do pozostałych czytających - uważam i wy też pomału zacznijcie do tej decyzji dojrzewać, że już czas na zmiany. Zmiany stołków.
Szanowni mieszkancy,Rado miasta Krosna,inwestorzy. Czy nie lepiej te pieniadze z funduszy unijnych 65milionow zainwestowac w automaty na butelki,puszki i butelki pet??? Narod niemiecki od dawna to posiada i praktykuje euro centowki wyplaca. Do tego jeszcze dodam,iz nie ma sie gdzie na miescie zalatwic tzn. swojej potrzeby fizjologicznej bo jak sie jest niedaleko szalet to ok a z ul.Powstancow na Podwale jest spory dystans, a toj toje byly dla firm remontujacych elewacje blokow,nastepna sprawa to zalatwianie potrzeb pupili na trawnikach i chodnikach,oraz brak reakcji na to sluzb mundurowych.
Ps: Powrocmy do opakowan szklanych zwrotnych.
Wnioski wyciagcie sami.
Szczesliwego Nowego Roku 2018.
braj_aw
Chyba masz rację... muszę się wrócić do szkoły ale takiej dla dyplomatów i polityków.
Taki jak ci powie spier... to aż poczujesz fascynację zbliżającą się podróżą. Wtedy zrozumięm, że taniej jest drożej - są na to nawet wymierne dowody.
Tacy politycy czy dyplomaci mogą powiedzieć Ci, że jesteś "mordą zdradziecką" i pochodzisz z "gorszego sortu polaków" a poparcie dalej im rośnie.
Dla mnie to jest dziwne i dlatego postanawiam zapisać się do "ich" szkoły bo też bym tak chciał. :)
Shadow.....No chyba musisz iść do szkoły.Koniecznie tej "po refomie" oni właśnie tak uczą że nie tylko Ty,ale ja i wielu tego nie rozumie."zapłać drożej - abyś miał taniej"..Niby to takie proste a jak trudno zrozumieć....
"Miasto i MPGK zapewniają, że na modernizacji wysypiska skorzystają przede wszystkim mieszkańcy, którzy zapłacą mniej za odbiór śmieci. Opłaty ponoszone przez mieszkańców również będą niższe"
"Od 1 marca cena za selektywną zbiórkę wzrośnie z 9 zł do 11 zł za osobę, a za odbiór odpadów zmieszanych z 18 zł do 22 zł za osobę."
Kurcze jak oni mnie tej matematyki w szkole uczyli skoro nie mogę zrozumieć tak prostej sprawy że mniej znaczy więcej.
A moze ktos przypomniec do jakich parti politycznych nalezal pan prezydent krosna to wszystko bedzie jasne
Nie jestem prawnikiem, więc mogę mylić się. Ale uważam, że MPGK musi uzasadnić ewentualną podwyżkę przedstawiając "rachunek ekonomiczny" proponowanej podwyżki za odbiór odpadów. Gdy w uzasdadnieniu pojawi się hasło "koszty planowanej inwestycji" - mamy argument na otwarcie drogi postępowania sądowego!
Po za tym są jeszcze w Polsce instytucje kontrolne do których możemy zaskarżyć niewłaściwy sposób postępowania. mam na mysli NIK, kontrola skarbowa...itp.
charlotta masz racje czas zmiany moze powstana wtedy miejsca pracy