Szanowni Dyskutanci, czytam i postrzegam, że część z was myśli analitycznie, nie syntetycznie, a portal wyróżnia komentarze anty. Może pan Lenik w zarządzaniu robi błędy, nie wiem, ale upadek słuzby zdrowia od fatalnej "reformy" AWS (którą robili ci sami ludzie mądrzy niby, co brylują w PiS i PO, czyli nomenlatura/ polioligarchia partyjna) trwa. Problem pana Lenika to problem pieniędzy. "Dobra zmiana" znalazła kasę na podwyżki dla resortów siłowych (kupiła je zatem), na zakup głosów prowincji (500+), na luksusowe samoloty dla bonzów rządowych (premier Szwajcarii jeździ do pracy rowerem), na zakup głosów górniczych, a na zwiększenie nakładów na służbę zdrowia zabrakło. No i słusznie, bo finanase Najjaśniejszej trzeszczą (poczytajcie portale zgraniczne, finansowe). A tak SE myslę, że może by marszałka odwołać? Albo szykować dywany na nowego misiewicza po panu Leniku?????
Do abrazja- dobra zmiana już nastąpiła , dwa lata temu. Nie widać? Kraj mlekiem i miodem płynący. Albo tonący raczej w tym dobrobycie. ....---..Tonący to raczej w długach.Dwa te lata hmm.To raczej nie dla mnie.Ja nie chcę kraju "mlekiem i miodem płynącego"..Ja chcę kraju w miarę normalnego...To mleko i miód - to dla rządzących.Dla mnie jak powiedział kasyk.."mirabelki"..Natomiast co do pana dyrektora Lenika ...To dla szpitala nic nie zmieni..Nie ma tej głupoty..."PIENIĘDZY"..I to jest cały szkopuł.
Kondycja szpitala nie zmieni się na lepsze po zmianie "tylko " pana dyrektora a na zmianie tej tylko pewnie się skończy nie wspominając już o przyjmowaniu kolejnych pseudo doktorów nastawionych na $$$$$$$$$$$$
Dyrektor zły bo trzyma porządek w szpitalu,nie lubi kombinatorów i leserów i nie daje sobie wejść na głowe? To nie dyrektor do wymiany tylko połowa obiboków...
Zwolnił bym połowe nierobów z Krośnieńskiego szpitala !!! Tam jest kopa ściemniaczy ,kombinatorów i tłuków !!!!
Zgadza sie - czas na zmianę !!! 'a nóż' lepszą ... oby nastawioną na współpracę , na partnerstwo , na dialog !!! na zapewnienie godnych warunków do pracy pod kątem zapewnienia realnych do sytuacji obsad personelu, bo póki co na 25 chorych jest 2 pielęgniarki - czyste szleństwo !!! plus niebezpieczeństwo, o którym sie nie mówi !!!!
Do abrazja- dobra zmiana już nastąpiła , dwa lata temu. Nie widać? Kraj mlekiem i miodem płynący. Albo tonący raczej w tym dobrobycie.
No wcale sie nie dziwie ze chcą go odwołać bo po takiej samowolce jaka mieli niektórzy lekarze czy niektóre niemile pielęgniarki jak i niektórzy pracownicy to faktycznie cieżko jest sie zdyscyplinować.Wiec sa dwa wyjścia albo wziąć sie wreszcie za prace albo odwołać złego dyrektora który wyciąga szpital na prosta. Bład dyrektora jest taki ze trzyma ludzi którzy udają ze chcą pomoc innym.wg mnie te osoby najlepiej by zrobiły gdyby zwolniły sie same.Moze by i było mniej personelu ale przynajmniej zostałby bardziej profesjonalny......