Następny bezwstydny atak na kościół i jego świętych kapłanów, jak księża posuwają dzieci to źle, jak posuwają ministrantów- źle, jak dobierają się do dorosłych bab - też źle ! to kogo Ci biedni księża mają posuwac?!
"Będziesz prywatną szmatą". "Wyborcza" o wulgarnej i obscenicznej korespondencji rzecznika białostockiej kurii
"Będziesz suką do spełniania moich poleceń, zachcianek. A będzie ich dużo" - takie wiadomości miał wysyłać internautce ksiądz Andrzej Dębski, rzecznik kurii w Białymstoku. "Gazeta Wyborcza" dotarła do korespondencji księdza.
Andrea Amperè francuski uczony, fizyk i matematyk, odkrywca magnetyzmu. Klęczał w kościele modląc się. Gdy wyszedł z kościoła został zapytany przez młodego człowieka (później kapłana) profesorze co ty tutaj robisz? Kiedy się modlę jestem profesorem odparł.
Coś na poprawienie humoru dyżurnemu kundelkowi.
Odwrót Polaków od Kościoła. "Obraz absolutnie katastrofalny"
Obraz Kościoła, biskupów i księży jest w przestrzeni medialnej w Polsce absolutnie katastrofalny - stwierdził ks. Kobyliński. Prowadzący program dopytywał duchownego, czy kondycja polskiego Kościoła jest rzeczywiście fatalna. - Trudno podejrzewać, żeby miliony ludzi w Polsce miały dysonans poznawczy i nie oceniały realnie tego, co się dzieje z Kościołem katolickim. (…) Kryzys jest bardzo głęboki, a dowodem na to z ostatnich dni są chociażby informacje dotyczące zamykania seminariów duchownych. Tego nie było w Polsce przez 500 lat - podkreślił ks. Kobyliński.
wiadomosci.wp.pl/odwrot-polakow-od-kosciola-obraz-(...)
To nie żaden agent tylko osobnik który uważa że Polska to kraj półgłowków których należy doić, poniekąd ma rację. PIS-owcy myślą tak samo, a że naród durny wybiera tych pasożytów to już inna kwestia. Gdyby Polacy byli mądrym narodem tego typu osobnicy nie mieli by racji bytu w przestrzeni publicznej.
Drobna poprawka: kiedy sie modlę, nie jestem profesorem