DYSKUSJE
Śladem barwnych układanek. Czy w Krośnie powstanie mozaikowy szlak?
rikus
21.08.2026 22:29

Dużo lepszy pomysł niż krasnale (kompletnie nie związane z Krosnem). Uważam, że najlepszym pomysłem byłoby coś związane ze szkłem np. Szklany Dom - cały ze szkła. Droga inwestycja ale produkt turystyczny pewny na całe lata i wielka promocja Krosna Miasta Szkła. Myślę, że cała Polska by to zobaczyła...Taki projekt zgłosili już uczniowie II LO w Krośnie.

rikus
na forum od lutego 2021
grodar
20.08.2026 14:28
wyróżnione przez moderatora

Pomysł spoko ale ... Proszę spojrzeć na istniejące w Mieście Szkła rzeźby i prace szklane, w tym piszczele hutnicze i ich stan. W 2011 roku Miasto wydało pieniądze ale o nie nie dba, są zniszczone. Żal patrzeć.

Nowy pomysł fajny, ale przydało by się potem o takie obiekty szklanej architektury dbać, aby były wizytówką Miasta a nie brudnym i zniszczonym śladem "genialnego" pomysłu sprzed lat.

Dla przypomnienia o czym piszę link do artykułu: krosno24.pl/informacje/cos-duzego-szklanego-wyrast(...)

grodar
na forum od listopada 2017
zeria
19.08.2026 15:34

No i w tym kierunku podążajmy.... Gratuluję oryginalnegp pomysłu.

zeria
na forum od listopada 2017
naopak
19.08.2026 14:22

Pomysł znakomity!

Nawiązanie do szklanych tradycji i zmyślne wykonanie.

Cieszę się, że Krasnale spokojnie zajmują się Swoimi sprawami i nie muszą stać "na mieście" w czasie betonowego skwaru, jesiennej pluchy i wieczorami kiedy Burczą Mega Wozy;)

naopak
na forum od stycznia 2025
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA