DYSKUSJE
Hokej w Krośnie: jak pasja zderza się z lodowatą rzeczywistością
five
03.02.2026 08:52

Do "Miłośnika sportu w każdej postaci"Mylisz dwie rzeczy.Też nie jestem fanem tego aby miasto utrzymywało sportowców bo to patologia.Jaskrawy przykład to kilka miejsc w polskiej Ekstraklasie piłkarskiej, np. Śląsk Wrocław,gdzie miasto co roku płaci miliony i nie dość że to z założenia jest właśnie patologia (prawnie usankcjonowana, żeby było śmieszniej), to jeszcze efektów żadnych - drużyna gra w I lidze.Ale co innego to infrastruktura do uprawiania sportu. Jak ty sobie to wyobrażasz? Cellfast czy inny prywatny inwestor, miałby sobie zbudować stadion ?Nawet we wspomnianym przez ciebie NBA, nie wszystkie hale są własnością klubów, są takie, które należą do miasta a kluby je tylko wynajmują. A chyba nawet nie ma co porównywać przychodów jakie generują rozgrywki NBA do jakichkolwiek innych rozgrywek sportowych w Polsce, bo to śmieszne.Uściślając, oczywiście, że miasto powinno inwestować w stadion, co zresztą robi. I mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości znajdą się też środki aby pomyśleć nad prawdziwym lodowiskiem u nas. Naprawdę, były jkuż znacznie gorzej wydawane pieniądze.Pozdrawiam.

five
na forum od listopada 2017
LoloBolo
01.02.2026 22:46

Jakie wilki, te co owce rolnikom pożerają?

Jeżeli chodzi o klub żużowy to prywatna firma i miasto nie powinno nic dopłacać/dotować a nawet rynkwe ceny brać za wynajem drogo zbudowanego/remontowanego stadionu którego w tym miejscu już dawno nie powinno być.

LoloBolo
manioo22
31.01.2026 20:46

KROSNO - TYLKO WILKI !!!

manioo22
jurek2022
29.01.2026 16:00
wyróżnione przez moderatora

Jestem miłośnikiem sportu w każdej postaci.

Ale jak ktoś chce uprawiać jakieś sporty całkowicie niszowe np. hokej, dart, to niech się bawi za swoje a nie moje.

W Krośnie 40 chętnych hokeistów.

Niech poszuka prywatnego sponsora za logo na koszulce.

Żądają pieniędzy z UM, a wyników jak nie było tak nie ma.

Podobnie żużel. Kupa milionów wywalona, ale po co wyniki, jak kasiorę i tak się przytuli.

Niech Cellfast kupi stadion i zawodników i poczekamy jak na tym biznesie wyjdzie na swoje.

Przykład, proszę bardzo, amerykańska koszykówka całkowicie prywatna i wyniki są miodzio.

Kasę miasto powinno wydawać na sport dla dzieci i młodzieży i najwięcej, ile się tylko da.

Ponieważ sport to zdrowie !!!!

Ciekawe czy toto opublikujecie???

jurek2022
na forum od grudnia 2022
Adrian Krzanowski
28.01.2026 11:20
Krośnieńscy hokeiści walczą o profesjonalne warunki, budując sportową tożsamość miasta od zera. Możesz wesprzeć nasze niezależne dziennikarstwo, które nagłaśnia takie inicjatywy: buycoffee.to/krosno24
Adrian Krzanowski
na forum od października 2017
herman616
28.01.2026 10:16

Super że ktoś myśli o hokeju w Krośnie, sam jestem po 40ce, uwielbiam ten sport i żałuję że w czasach młodości nie było mi dane spróbować. Pierwszy raz wskoczyłem na łyżwy 5 lat temu. Hokej to sport dla prawdziwych twardzieli, niesamowicie wymagający fizycznie, ale i bardzo niedoceniany w Polsce. Polecam obejrzeć mecz na żywo, niesamowite uczucie i adrenalina. Trzymam za Was kciuki żeby hokej zaistniał szerzej w Krośnie. Postaram się wspomóc finansowo w miarę możliwości

herman616
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA