Niestety nie znam tego profesora. Widocznie nie interesowały mnie zbytnio te audycje, lecz można zauważyć w materiale dumę Krosna ze swojego zakładu szklanego. Ze zwykłego pozornie rysunku powstaje od razu forma a hutnicy od razu wdrażają nowy produkt. Teraz w Hutach jest niby lepiej, bo przez ostatnie 30 lat panowało rozgoryczenie czemu tyle ton towaru opuszcza dziennie hutę, a pracownicy mają tak niskie wynagrodzenie. Podobna duma miała być z krośnieńskich zakładów FABOS gdzie reprezentacja piłkarska miała grać w obuwiu piłkarskim z Krosna. Lecz w ostatniej chwili zadecydował kontrakt o tym, że tak dobrzy piłkarze mają występować jednak w wykonanym wtedy w Niemczech obuwiu Adidas.
Coś mi się wydaje, że Krosno zapadło już w zimowy letarg, no i brak bieżących tematów więc sięgamy do historii. Może przypomnieć i coś napisać jak wyglądał w Krośnie 1 wrzesień 1939r. i następujące wydarzenia po nim, jak Krosno w tym czasie było przygotowane do wojny. Ta sytuacja może się powtórzyć, a prof. Zina spotykałem na Politechnice Krakowskiej, wykładał na wydziale architektury, studenci go bardzo szanowali.
Pamiętam, oglądałem program jak rysował, dom kryty strzechą z ogródkiem i rosnącymi w nim malwami. Dom ten znajdował się na przeciwko starego szpitala (obecnie ul. Grodzka) w miejscu gdzie teraz jest parking i apteka .