W większości dużych miastach na sygnalizatorach świetlnych znajdują się sekundniki. Dlaczego w Krośnie nie da się tego zamontować? Przecież można ułatwić kierowcą życie.
Osiem lat blokowania jalkichkolwiek pieniędzy dla Krosna przez poprzednią huntę na szczęście się skończyło panie jurek. Tamci nawet nie obecywali że dadzą. Sami kradli dla siebie.
Kiedy władze Krosna wezmą się za ograniczenie hałasu w Krośnie? Szczególnie hałas, który generuje klub żużlowy Wilki, cierpi parę tysięcy mieszkańców i nikogo z władz to nie interesuje /ryk motorów przez 5 godz., ostatnio sobota/. Co nam z zieleni, ławeczek, oczek wodnych, pasów trawy łąkowej, ścieżek rowerowych, jak nie można z tego korzystać. Hałas jest na drugim miejscu szkodliwości dla człowieka po smogu, ale kogo to interesuje
Wpłacam na rydzyka ale niebo znika. Cóż szkodzi obiecać dzieląc skórę na niedźwiedziu.
Ja myślę że już wiele wydano na kulturę i sport więc te wydatki muszą iść na infrastrukturę jak wymiana powojennej sieci elektrycznej czy wodociągowej bo te rury za chwile będą co chwilę pękać. Natomiast szokuje postawa obywateli zachodu jak Fundusz Norweski czy Szwajcarski dający tyle środków dla części wschodniej. U nas te pieniądze rozeszły by się między polityków, przetargi i fundacje a jeszcze nawet jest "konkurencja" aby podebrać te środki od cudownych Szwajcarów. Pewnie dlatego mnie to dziwi że nigdy nie byłem w Europie zachodniej, na zachodzie Polski byłem kilka razy w sprawie pracy i mentalność podobna jak w podkarpackim.
Kupiłbym wieś, tylko pieniądze gdzieś. Cóż szkodzi obiecać, dzieląc skórę na niedźwiedziu.
Dopiero byly wymieniane przystanki i dalej nowe.paranoja.Sie założę ze większość wydadza na glupoty i niepotrzebne rzeczy lub sie podzielą
Uważam, że jak ktoś chce nam coś dać, nieważne jaka to będzie kwota, ta zamieszczona robi wrażenie, to trzeba brać. Jeśli to jest prawda, to wszyscy krośnianie, winniśmy zabiegać o uzyskanie tych funduszy i popierać starania Miasta o ich uzyskanie. Jak będą pieniądze to cel się znajdzie, z korzyścią dla każdego, bo wiemy ile inwestycje w infraktukturę kosztują. Z przyjemnąścią przytulę tą darowiznę dla dobra nas krośniaków i naszych gości, bo odwiedzający nas też zyskają.
Mieszkania i zakłady pracy / firmy - to jest podstawa... Bez tego to sobie możecie i 780 milionów wpakować w te chodniki czy kwiatki przy ulicach czy emerytom ułatwić starość... Pracownia kreatywności ? I ile na to pójdzie ? 1-2 miliony i co ? Ilu osobom to da pracę ? 1 ? 3 ?
Podobno nowe sygnalizatory ma zasponsorować rydzyk. Po co nam obcy kapitał?