DYSKUSJE
Nawrocki pierwszy. Tak głosowało Krosno na prezydenta Polski
czteropak1234
23.05.2025 07:24

Już Mark Twain pisał, że "żadna ilość dowodów nie przekona idioty". Tak więc uważam, że ŻADNA polemika z betonem typu jurex nie ma sensu, skoro 8 lat nierządu złodziei i kandydat z półświatka go nie przekonały to NIC tego nie zmieni, nawet jakby mu Batyr ukradł jego własne mieszkanie i podpisał u Mencena wprowadzenie w Polsce faszyzmu. Kropka.

czteropak1234
na forum od listopada 2017
tadeuss_von_kant
23.05.2025 05:07

Jesteś tego idealnym przykładem yoorexow:) całe życie gooowno robisz:):):)

"Można pomóc starszemu człowiekowi nie czerpiąc żadnych korzyści' - powiedział alfons, notoryczny kłamca i oszust Nowogrodzki do swojego tępego elektoratu, wyłudzając od starszego człowieka mieszkanie i oferując mu pożyczkę na 20%, czyli lichwiarską. Szczęść Boże kto w złodziejstwie pomoże!

tadeuss_von_kant
na forum od maja 2024
yoorex
22.05.2025 23:20

Zastanawiam się skąd się biorą wyimaginowane opinie, że osoba z tytułem mgr musi być mądrzejsza od tego z wykształceniem zawodowym lub średnim. Znam mnóstwo ludzi z tytułm mgr inż. którzy mają prawicowe poglądy i głosowali na prawicowca. Mało tego, znam takich nieuczonych w piśmie, którzy mają więcej oleju w głowie od tych wielce uczonych po studiach dla sołtysów. Ale z tytułem mgr tzn. może gówno robić. Wcale nie znaczy, że słoik harujący w korporacji od rana do wieczora, mieszkający w wynajętym mieszkaniu posiadający psiecko. Jest mądrzejszy od murarza czy piekarza lub innego fachowca.

"Murarz domy buduje, krawiec szyje ubrania, ale gdzie by go uszył, gdyby nie miał mieszkania..." Szczęść Boże!

yoorex
na forum od kwietnia 2024
45niki45
22.05.2025 20:40
wyróżnione przez moderatora

Byliśmy Polską C i dalej jesteśmy. Ludzie, co się z Wami dzieje, zacznijcie myśleć, to nie boli. Kiedyś to można było jakoś tłumaczyć to brakiem wykształcenia (powodem była bieda jaka panowała na naszych terenach). Dzisiaj mamy telewizję, radio, całą gamę prasy i co? Trzeba słuchać ,wybierać różne żródła informacji i tylko troszkę zaangażować głowę(rozum). Czy 3/4 rodaków ma być dalej mądrzejsze od nas? Popatrzcie na rejony w których wygrywa pisowski kandydat , czy Wam to nic nie mówi? Wiem, że mieszkam w regionie, gdzie oglada się tylko jeden kanał TV na "r" i to uważam za wielki błąd, nie to żeby go nie oglądać (sam go czasami oglądam), ale po to aby mieć rozeznanie i wyrobienie sobie zdania na sytuacje w moim kraju. Mamy jeszcze tydzień na "oświecenie" wybierzmy mądrze, abyśmy nie obudzili się w przysłowiową ręką w nocniku.

45niki45
na forum od października 2021
bozy_dar
22.05.2025 20:19

PiSowietyzm to stan umysłu. Człowieka prostego, ruskopodobnego, głosującego na podobnych sobie alfonsów!?...

bozy_dar
yoorex
22.05.2025 19:19

Charakterystyczne dla wyborców typu @reaktywator jest to, że dla nich przestają być ważne wszelkie wartości moralne, cechy osobowości, uczynki kandydata na prezydenta. Bo wystarczy, że wystawił go premier kłamczuch, krętacz, matacz i niemiecki sługus. Nawet gdyby się okazało, że to gwałciel, zbój spod ciemnej gwiazdy i mafiozo. To i tak na niego zagłosują, jeśli taka jest wola ich naczelnego przewódcy. Zero własnego myślenia i odniesienia do faktów, ważne żeby trzymać aktualną linię partii i uważnie stosować prawo dokładnie tak, jak ON wraz z Bodnarem je rozumieją. Mam nadzieję, że młodzi wyborcy Mentzena, Zandberga i innych Senyszynek, którym mózgów nie wyprano, wybiorą właściwie z myślą o Polsce i Polakach. Przez prawie dekadę w latach 2007 - 2015 społeczeństwo dość już miało postępowań POd dyktando jednej słusznej partii. Której najlepiej wychodziła działalność różnych mafii, począwszy od paliwowych, alkoholowych na reprywatyzacyjnch i wielu, wielu innych kończąc. Nadymanie się wrzeszczenie machając rękami z mównicy sejmowej i przed kamerami TVP w likwidacji, oraz transmisje z komisji sejmowych są zabawne, ale niestety bardzo szkodliwe i kosztowne. Szczęść Boże!

yoorex
na forum od kwietnia 2024
stary49
22.05.2025 15:50
wyróżnione przez moderatora

Tu ma zastosowanie stare przysłowie : czemus biedny, boś głupi. Czemuś głupi, bos biedny. I tyle w temacie.

stary49
na forum od lipca 2023
AG
22.05.2025 12:48

Tutaj właśnie widać przepaść intelektualną pomiędzy wyborcami PiS i PO (@nick12). Kto z wyborców Pana K. Nawrockiego byłby zdolny do tego, co zrobił @nick12. Nie oszukujmy się - nikt!!!!

Tej przepaści nie da się zasypać. Ona była, jest i będzie, czy ktoś się z tym zgadza, czy nie. Sam nieraz miałem nadzieję na zasypanie podziałów klasowych i intelektualnych, ale wierzcie mi, piszę z własnego doświadczenia ponad 20-sto letniego, nie da się. Naprawdę bardzo chciałem, szedłem na dalekie, bardzo dalekie kompromisy, niestety tylko ja. Druga strona zachowywała się według zasady - mnie się należy, to ty masz mi dać, to ty, tylko ty masz dostosować się do mnie, ustąpić, a nie ja.

Wieś i miasto, inteligencja i pospólstwo, pracownik umysłowy i robotnik - oni nigdy nie spotkają się w półdrogi. Nigdy !!! Dlaczego? Wyjaśniłem to powyżej (mnie się należy i ty masz mi to dać).

AG
man_ek
22.05.2025 10:52

żenua

man_ek
na forum od lipca 2023
reaktywator
22.05.2025 06:17

Charakterystyczne dla wyborców typu @yoorex jest to, że dla nich przestają być ważne wszelkie wartości moralne, cechy osobowości, uczynki itp. kandydata, a wystarczy, że wystawił go prezes i nawet gdyby się okazało, że to gwałciel i zabójca to i tak na niego zagłosują jeśli taka jest wola ich naczelnego. Zero własnego myślenia i odniesienia do faktów, ważne żeby trzymaćaktualną linię partii i uważnie stosować sie do aktualnych przekazów dnia. Mam nadzieję, że młodzi wyborcy Mentzena, Zentberga i innych który mózgu nie wyprano wybiorą właściwie z myślą o Polsce i Polakach. Przez 10 lat mieliśmy już dość żenady, destrukcji itp. postępowań pod dyktando partii, a najlepiej wychodziły miny, madymanie się, zawieszanie głosu czy nawet krzyczenie co może i mogło być zabawne, ale niestety bardzo szkodliwe.

reaktywator
/15
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA