DYSKUSJE
Grupowe zwolnienia w Panmarze. Problemy z eksportem wyrobów drzewnych
chriskelly
09.01.2025 19:15

Pracowników szkoda. Jak jest z pracą w Krośnie każdy wie, ale mam nadzieję, że uda im się znaleźć lepszą pracę w stabilnej firmie.

chriskelly
na forum od listopada 2017
Gitman
09.01.2025 19:07

Ech ten zielony ład ... Ja rozumiem problem, ale to wszystko jest takie zrobione na "hura". Samochody elektryczne - konsekwencje straszliwe dla branży motoryzacyjnej i świata. Padają firmy automotive jedna po drugiej. Zwolnienia pracowników gigantyczne, problemy z częściami zamiennymi do samochodów spalinowych jeszcze większe.Chiny stały się liderem w produkcji samochodów elektrycznych jednocześnie będąc światowym liderem w emisji CO2. Ogrzewanie domów - gaz ziemny okazał się bardzo zły. Jakim cudem? Przecież efektem spalania jest naprawdę znikoma ilość zanieczyszczeń w porównaniu do emisji jaką wywołuje produkcja elternatywnych "zielonych" źródeł energii. Kiepsko to wszystko wygląda.

Gitman
mela82
09.01.2025 19:02

Dodam jeszcze że Pan Wspólnik wyprowadził prawie cały węgiel do Swojej Spółki Coalmex !!!! To też miało istotny wpływ na kondycje Spółki . Szkoda tylko zwykłych pracowników ///.

mela82
na forum od lutego 2019
neonkton
09.01.2025 16:17
wyróżnione przez moderatora

Już w grudniu zaczęli zwalniać, wręczali wypowiedzenia tuż przed świętami.

neonkton
na forum od stycznia 2025
kolor
09.01.2025 16:02

Ludzi żal,ale żeby tak filtr na komin założyli i nie truli całej okolicy.....

kolor
pwojt
09.01.2025 15:54

#kurnachata

nie udawaj że nie wiesz jak to "coś" się nazywa.

eurokołchoz wykończył już praktycznie polską branże transportową i drzewną /meblową. Przez następne 2 lata będziemy czytać wiele takich artykułów...

uśmiechamy się :)

pwojt
kornikgt
09.01.2025 15:33

Czekajcie to dopiero poczatek. Zabierają sie i za węgiel niedługo i tym nie bedzie handlowac. Socjalizm (UE) każdemu równo nosa utrze. Bogatych zdusi jutro, a biednych pojutrze...

kornikgt
kurnachata
09.01.2025 14:59
wyróżnione przez moderatora

Importerzy niestety chyba skupili się na ich krajowej produkcji drzewnej lub coś innego spowodowało ogromne problemy. Jedno jest pewne że na brak pracowników raczej nie narzekali, ja przed laty chyba wysyłałem tam CV z pięć razy ale bez odpowiedzi.

kurnachata
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA