DYSKUSJE
Grupowe zwolnienia w Panmarze. Problemy z eksportem wyrobów drzewnych
reaktywator
03.02.2025 22:03

Super, udowadniaj dalej, że nawetprostego tekstu zrozumieć nie potrafisz i dalej brniesz w jakiegoś TiKToka i chcesz udowodnić, że swoją "teorię" i Bełchatowie nie powtórzyłeś za jakimś PiSiackim aparatczykiem Dawidem Jankowskim, choć mając na względzie twoje ograniczenia nawet skopiowałem jego brednie i tu wkleiłem byś się zorientował że bredzisz jego demagogią rozpowszechnianą w mediach dla ograniczonych. Daremny trud, żegnaj...

reaktywator
na forum od listopada 2017
ramirez70
03.02.2025 20:50

@reaktywator, "błaźniam się dalej" :) Jak mogłem powielić rzekome brednie aparatczyka PiS skoro nie oglądam tiktoka? Podałem Ci suche dane o mocach i emisji dsotępne na stonach tych elektrowni. Włącz myslenie, wyłacz TVxxx

Z jednej stronny zżera Cię nienawiść do PiS, z drugiej strony jednak popierasz decyzje rządu Pis. Patrz Twój przykład Bełchatowa. Sam napisałeś, że Bełchatów (i Neurath) powinny być zamknięte jak najszybciej (Twoje słowa) i przywołujesz poniżej decyzję rządu PiSu z 2022. Zdecyduj się po której stronie barykady w końcu stoisz i nie wybieraj faktów tak, żeby pasowały do Twojej ideaologii.

ramirez70
reaktywator
03.02.2025 19:13

Super, błaźniaj się dalej -przecież ja cię nie pytam o TikToka i do niego nie odsyłam, wskazałem tylko, że tam aparatczyk PiSu takie brednie zamieścił, które ty powieliłeś. A link do weryfikacji ci podałem, ale co to ciebie obchodzi - jeśli fakty nie pasują do demagogii, tym gorzej dla faktów, no nie?

reaktywator
ramirez70
03.02.2025 16:13

@reaktywator, na margiesie, nie mam i nie korzystam z Tiktoka wiec nie mogłem powielać tu żadnych informacji z tego żródła.

Widać masz jakiś bliżej nieokreslony problem z PiSem i kontrolą emocji. Jeśli ktoś to bluzga to na pewno nie jestem ja

ramirez70
reaktywator
03.02.2025 06:37

Dokładnie się właśnie okresliłeś - ja ci tylko wskazałem na fakty i źródło twojego dezinormującego wpisu powtórzonego za pisiackim aparatczykiem Dawidem Jankowskim, który opublikował na portalu TikTok 6 lutego 2024 r., a ty powielasz jego demagogię. Niestety, nie odnisłeś sie do podanych faktów i nadal trwasz w swoim urojonym światku, ale za to dokładnie w stylu PiSiackim atakujesz interlokutora.

Wyszukuj ... albo nie, nie musisz wyszukiwać następnych podobnych iformacji dla bezmózgowców, wystarczy że posłuchasz Rydzyka czy dwie PiSiackie stacje telewizyjne , które już nawet między sobą się żrą... i ładuj pod beretkę ich podłe dane z pasków byś miał czym bluzgać.

reaktywator
ramirez70
02.02.2025 12:26

@reaktywator - dyskusja z Tobą to tak jak rozmowa ze ślepym o kolorach. Na dodatek z jadem i agresją. Realizuj się dalej , powodzenia

ramirez70
reaktywator
01.02.2025 19:32

Swoim wpisem tylko potwierdzasz swój problem związany z tępą demagogią i marną propagandą, na którą nie tylko ja ci wskazałem.

Dla cie ważne, że wskazałem ci KONKRETY związane z wygaszaniem Bełchatowa zapoczątkowane i uzgodnione z UE za rządów PiS, ty przecież nie będziesz się bawił w dociekanie prawdy, ty wolisz powtarzać bzdury za jakimś aparatczykiem PiSu opublikowanym na TikToku.

Ja już się przyzwyczaułem, że taka jest taktyka PiSu by ludzi otumaniać na zasadzie stwierdzenia klasyka, że "ciemny lud wszystko kupi", tylko należy mu to odpowiednio wcisnąć pod beretkę, w czym mistrzostwo osiągnęła TVPiS, a teraz kontynuuje jakaś inna TV sfinansowaana przez PiS, która nawet propagowała by zamiast na WOŚP dawać datki, dac tą kasę im. Na moje prośby o ustosunkowanie się do faktów wskazanych ci nawet sie nie zająknąłeś, więc nie odpisuj, nawet mi cię nie żal gdyż na własne życzenie pozwalasz z siebie robić idiotę.

reaktywator
ramirez70
31.01.2025 16:47

@reaktywator - żałośny ten Twój wpis i jakieś marne insynuacje polityczne. Najwyrażniej masz jakiś problem z PISem? :)

Osobiście nie podoba mi się nagonka na Bełchatów, i tyle w tym temacie. Miency kopca w kominach i jest git

Wyłączenia bloków Neurath sobie poszukaj., sa dostępne.

Zamknij obydwie elektrownie i patrz czy słońce świeci i czy wiatr będzie wiał. Prąd weźmiesz przecież z gniazdka.

ramirez70
reaktywator
28.01.2025 19:32

Łykasz każdą demagogię z przekazów dnia czy jakiegoś partyjnego wewnętrzego biuletynu, "bibuły"?

FAKTY

" Rząd PiS zgłosił województwo łódzkie do unijnego Funduszu Sprawiedliwej Transformacji. Środki z tego funduszu są przeznaczane na transformację regionów bazujących na wydobyciu węgla. Jednym z takich obszarów w województwie łódzkim jest podregion piotrkowski, w którym znajduje się Elektrownia Bełchatów

W grudniu 2022 r. Komisja Europejska zaakceptowała Terytorialny Plan Sprawiedliwej Transformacji Województwa Łódzkiego, który przewiduje stopniowe wygaszanie Elektrowni Bełchatów. Zarząd Województwa Łódzkiego zatwierdził TPST w uchwale z kwietnia 2023 r.

Zatwierdzony TPST przewidywał, że do końca stycznia 2024 r. polskie władze przedstawią szczegółowe etapy dotyczące wygaszania Elektrowni Bełchatów. Stosowny dokument PGE i Ministerstwo Aktywów Państwowych przekazało Komisji Europejskiej

Plan wygaszania Elektrowni Bełchatów powstał jeszcze za rządów PiS i został zaakceptowany przez KE w 2022 r. Komisja otrzymała od rządu Donalda Tuska dokument, który precyzował wcześniejsze założenia. Na tej podstawie wypowiedź Dawida Jankowskiego oceniamy jako manipulację

KO likwiduje elektrownię w Bełchatowie?

"Hennig-Kloska chce zlikwidować elektrownię PGE Bełchatów" – napisał na TikToku Dawid Jankowski. Lokalny polityk w krótkim nagraniu skrytykował obecną minister klimatu i środowiska, która miała przekazać do Komisji Europejskiej dokument w sprawie wygaszania Elektrowni Bełchatów.

Jednocześnie Jankowski, który startował w wyborach samorządowych z listy Prawa i Sprawiedliwości, wypowiedział się pochlebnie o rządzie Mateusza Morawieckiego: "Mieliśmy dobry rząd na trudne czasy" – stwierdził.

Radny z Oleśnicy pomija jednak fakt, że Polska już w 2022 r. zobowiązała się wobec UE do wygaszenia elektrowni w Bełchatowie.

A do tego zobowiązania nie mogłoby dojść, gdyby nie wniosek złożony przez rząd PiS w sprawie Funduszu Sprawiedliwej Transformacji...

www.onet.pl/informacje/demagog/rzad-tuska-wygasza-(...)

reaktywator
reaktywator
28.01.2025 18:55

Czyli wg Twoich danych Bełchatów emeituje około 10-12 ml tom/rok więcej od Neurath więc skąd zdziwienie, że to Bełchatów trzeba zamknąć ?

A teraz może sobie jeszcze przemnóż odpowiednio emisję Bełchatowa i Neurath przez ich moce i powiedz mi która z elektrowni emituje więcej CO2.

Trzeba zamknąć obydwie jak najszybciej i chyba sensowne, że zaczynają od większego truciciela. Twoje wpisy pachną mi demagogią i wietrzeniem sPiSków, które należy łopatologicznie wcisnąć "ciemnemu ludowi". Znasz może szczegóły wyłącznia bloków, harmonogramy wyłączania, czy tylko wciskasz jakiś urywek, który ma nie wiem co wykazać? Ale dobrze, że się sam podłożyłeś:)

reaktywator
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA