Nie miała prawa zamykać, bo jest zasiedzone ze sto lat
W Polsce nie ma czgoś takiego jak własność,dom czy działkę masz w księgach wieczystych i formularzu podatkowym,poza tym nie masz żadnych praw,tylko pozornire to jest twoje...
Kamal i Kama w jednym stali domu, Kamal na górze, a Kama na dole; Kamal, spokojny, nie wadził nikomu, Kama najdziksze wymyśla swawole.
W takim razie rozumiem, że właścicielka zwróci wszelkie koszty związane z renowacją i remontami podcieni, na które składali się mieszkańcy (nie tylko Krosna) za pomocą podatków.
" A to Polska właśnie".... Wstyd przed turystami i przykład antyobywatelskiej postawy i myślenia tylko o sobie! Co byłoby, gdyby pozostali właściciele kamienic na rynku postawili sobie płoty i jeszcze kasowali bilety za przejście?! Pomysł na kolejne odcinki serialu "Rok 1670"...
Odwalcie sie capy od Pani Właścicielki. Ty też pozwalasz sobie chodzić obcym osobom po swojej posesji. Jak Urząd odkupi to od właścicielki albo dla wyższych celów pozbawi ją drogą sądową praw do własności - to inna sprawa.
Myślę, że można było choć poczekać do 1kwietnia z tą instalacją, nie zgadzam się z przedmówcą, że u siebie można robić co się chcę żyjąc we wspólnocie, a tym bardziej Rynku - który wszystkim powinien służyć dzięki swym walorom, a i tak choć piękny, jest w stanie agonalnym. Osobiście, nie rozumiem, jestem przeciw i jest mi wstyd!
Proponuję Pani samej stanąć na straży swojej własności lub wynająć ochroniarza i pobierać opłatę za przejście podcieniami. Jak widać nie wszyscy rozumieją, że pomimo bycia właścicielem zabytku to niektóre prawa ma się jednak ograniczone. Myślę, że nakaz rozbiórki i kara finansowa zachęcą Panią do przestrzegania prawa.
Pani z kamienicy przypomina pana starostę powiatowego, który też ogrodzenie Biedronce zafundował. To taka sama polaczkowa mentalność. Zrobić komuś na złość. Albo: mnie się nie wiedzie, wam też nie będzie dobrze. Kargul i Pawlak 2024.
Każdy właściciel domu objętego kontrolą Konserwatora Zabytków musi się pogodzić z faktem, że wszystko co z nim zamierza zrobić musi z nim uzgodnić. Takie jest prawo. I kropka. Nie podoba Ci się to nie kupuj zabytku i tyle.