DYSKUSJE
Ogród doświadczeń czy wsparcie psychologa. Ogrom pomysłów mieszkańców [ZAGŁOSUJ DO 17.11]
tereska
30.10.2024 13:50
wyróżnione przez moderatora

Większość tematów skupionych w Polance i na osiedlu Traugutta. A tu trzeba zrobić coś w temacie dla wszystkich. Więc kibelki jak najbardziej, strefy wypoczynku w postaci prawdziwych parków czy ogrodów botanicznych i to nie "kieszonkowych" jak ten na Chopina, bo to porażka. Macie potencjał jeszcze przy hali sportowej i stadionie i nie zmarnujcie tego. I jeszcze jedno - nie próbujcie łączyć sportu, wypoczynku w jednym kotle, bo taki mix nigdy nigdzie nie wypalił.

tereska
na forum od listopada 2017
davkurek
30.10.2024 09:50

"Chcąc oddać głos na tegoroczny Budżet Obywatelski chciałbym zobaczyć raport z wykonania zeszłorocznego..." - pan hrabia nie odda głosu bo sie zastanawia i nie dostał raportu z wykonania ... szybko dajcie mu ten raport!

davkurek
davkurek
30.10.2024 09:42

"Tak, ta dyskusja zawsze wraca co roku czy zmniejszyć podatek i każdy by mógł sobie sam załatwić ogród doświadczeń, wizytę psychologiczną czy bilet na koncert. Obecnie wszystko mamy z opłaconego wcześniej podatku." - finansowanie samorzadow do głównie subwencje z centrali , czyli podatki ida do centrali a potem od ministerstwa finansow do samorzadow, pisanie o obnizce podatkow jest bezzasadne bo samorzady nie maja praktycznie wplywu na podatki w centralnie sterowanym systemie, normalnie to pieniadze powiny isc od dołu do gory ale tutaj na wszystkim lape trzyma centrala i rozdaje wg uznania

davkurek
jurek2022
30.10.2024 08:06

Zagram godzinę na grzebieniu.............. w rynku............ ile mogę dostać ??

jurek2022
na forum od grudnia 2022
sunsabik
29.10.2024 12:08

41 tysi za psychologa....macie rozmach s....y. Widać, że król złotem płaci.

sunsabik
morcin800
28.10.2024 22:06

Potwornie żenujące!!!

morcin800
na forum od marca 2020
kurnachata
28.10.2024 21:06

Tak, ta dyskusja zawsze wraca co roku czy zmniejszyć podatek i każdy by mógł sobie sam załatwić ogród doświadczeń, wizytę psychologiczną czy bilet na koncert. Obecnie wszystko mamy z opłaconego wcześniej podatku.

kurnachata
k2101
28.10.2024 20:22

@krosnal

Sprawozdania masz w BIP w zakładce Rada Miasta / porządek i materiały sesyjne. Na wiosnę są co roku takie informacje.

k2101
black_crow
28.10.2024 20:07

@krosnal, dobrze napisane ale nie spodziewałbym się jakiegokolwiek raportu. Władza ma to do siebie że nie lubi jak im się na ręce patrzy, zwłaszcza podczas wydawania publicznych pieniędzy.

P.s. czy koncerty nie powinny być w trzeciej kategorii? Chyba że podczas ich trwania będzie wspólne sadzenie drzewek lub inne działania "modernizujące infrastrukturę miejską "

black_crow
na forum od kwietnia 2019
krosnal
28.10.2024 19:55

Chcąc oddać głos na tegoroczny Budżet Obywatelski chciałbym zobaczyć raport z wykonania zeszłorocznego, tzn. wykonania i zakończenia inwestycji, które wygrały w głosowaniu, otrzymały pieniądze i powinny być zrealizowane. Chciałbym zobaczyć taki raport co do każdego wygranego projektu, niezależnie od dzielnicy. Głosowałem ja, głosowała moja rodzina, projekt przeszedł, niestety dzisiaj będąc na cmentarzu, gdzie miał być zrealizowany, stwierdziłem że nic nie zrobiono. Widzę absurdalne pomysły w tegorocznych propozycjach, jak chociażby, przepraszam, plenerowe oglądanie filmów na leżakach, ale nie tylko to, bo są i inne babole. Myślę, żeby coś senownego wybrać trzeba się dokładnie zastanowić co może służyć wszystkim. Na ten czas ja i moja rodzina wsztrzymujemy się z głosowaniem, bo nasze głosy, pomimo wygranych projektów okazały się bezużyteczne, szkoda czasu.

krosnal
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA