Dlaczego moderator strony mieszkańców wyróżnia komentarze wobec których zdecydowana większość ma postawę negatywną? Czyżby moderator należał do jednego z kolorów tej "tęczy"?
Czyli, że osoby homoseksualne mogą w Polsce zawierać związki małżeńskie???
Jeśli tak to rzeczywiście się myliłem co do pełni praw...
PS. A co do promocji niby tam grzechu czy szatańskich dewiacji...to z tego co obserwuję to raczej głównie ochrzczeni kierowcy jeżdżą "po pijaku" i zabijają niewinnych ludzi, a przemoc seksualna w związkach "hetero" jest zjawiskiem nierzadkim niestety:-/
Przypominam również, że osoby LGBTQ+ rodzą się z relacji heteroseksualnych i często w Polsce katolickich...więc co?czyżby wszyscy obrońcy "wiary" namawiali do aborcji?!?
@tramper PIERWSZYM przykazaniem nie jest kochac blizniego, PIERWSZYM JEST KOCHAC BOGA z calego serca z calych sil, drugie jest kochac blizniego jak siebie samego, co znaczy napominac jak robi zle!!!!, kogo tych chcesz oszukac tymi przewrotnymi tezami?
@tramper obluda i przewrotnosc, ... katolicyzm nie polega na tym zeby wszystkich glaskac po główkach... kochac to znaczy upominac, nawracac....a nie bezmyslnie akceptowac grzech ,
@NUK2009 promowanie dewiacji i grzechu (szatanskich ideologi), tak samo jak komunizmu to nie odmawianie praw tylko etyka i przyzwoitosc
@davkurek, chyba masz spory problem z czytaniem ze zrozumieniem i z emocjami. Nigdzie nie stwierdziłem że porównałeś tolerancję z akceptacją, co więcej, sam tego nie porównuję więc chyba się trochę zakręciłeś w tym wszystkim. A Marcusego przytoczyłem w celu pokazania traktowania umownej strony prawej przez lewicę i lewicowe ruchy a nie na odwrót więc kompletnie błędnie zrozumiałeś mój wpis. Zamiast się pienić na forum to poczytaj trochę i porzerz wiedzę. Wyjdzie Ci to na dobre :)
mam wrazenie ze Pan Krzanowski stara sie wprowadzac anty Boze prawa i promuje tą hołote, żal....
Bp J. Kasabucki: mamy do czynienia z prześladowaniem Kościoła
dzieje.pl/dziedzictwo-kulturowe/bp-j-kasabucki-mam(...)
Ktoś tu nieźle pie.doli głupoty. Chyba jakaś wrona:)
@black_crow w ktorym miejsu napisalem ze tolerancja to akceptacja?, to byla TWOJA teza - chyba ze cala twoja wypowiedz byla cytowaniem z lewackiej ksiazki, przeciez napisalem definicje, powtarzam: TOLEROWAC - cierpliwie znosić cos czego nie lubimy, nie popieramy i co jest nam obce,
proszer czytaj ze zrozumieniem
@NUK2009, w art 18 Konstytucji RP małżeństwo jest jako związek kobiety i mężczyzny więc małżeństwo dwóch osób tej samej płci byłoby niezgodne z Konstytucją - prawem nadrzędnym w Polsce.
Wiem że pewna profesor kiedyś stwierdziła że w zwiazach jednopłciowych rodzi się co najmniej tyle samo dzieci co w związkach heteroseksualnych ale póki co nie ma innej możliwości na spłodzenie dziecka niż relacje heteroseksualne ;)
A w Polsce ponad 70% deklaruje się jako katolicy więc twierdzenie że to raczej ochrzczeni jeżdżą po pijaku jet jak najbardziej statystycznie słuszne :)