Jestem krośnianką z urodzenia. Bywam w Krośnie i polecam... Otoczenie urokliwe, pamiątki również tylko czas oczekiwania na zamówione dania zniechęcają do odwiedzin. Jedzenie wyśmienite. Bywam teraz rzadko , bo skoro zamówienie przed wizytą na cmentarzu jest trudne do zrealizowania przy powrocie "do Krakowa" to coś jest nie tak. Szkoda.
Bywałem tam, jest estetycznie i smacznie, polecam...
Bmw R12 był produkowany w latach 1935-1942 więc niekoniecznie musiał go dosiadać jakiś żołnierz wermachtu, no chyba że historia tego konkretnego egzemplarza jest dobrze znana. Poza tym "wizyta" powinna być ujęta w cudzysłowie, bo bynajmniej to nie była oczekiwaną i przyjacielska wizyta.
Takie były czasy po zniknięciu PRL że szybko nastąpiła potrzeba takiego lokalu dla trochę bardziej wyszukanych gości, ta potrzeba znikła w 2000 roku około. Skoro kiedyś był nawet generał-kosmonauta to warto było przekonywać aby przyznał się że ziemia jest jednak płaska jak widzi się z wysokości.
"Motocykl z 1939 roku. Pamiątka po wizycie Niemców w Krośnie podczas wojny" aż się łezka w oku kręci, cóż to była za wizyta..
Oczywiscie pogratulować tych 30 lat.Byłam raz,ale autor przekonał mnie, że to lokal "bułkę przez bibułkę"..Dlatego skupię sie na mijaniu lokalu przy zwalnianiu na progach:).Niestety nie jestem lekarzem ani artystą i mogę nie pasować do wyszukanego klimatu .
Ten próg na Jagiellońskiej w tym miejscu, wg mnie, nie żadnego uzasdnienia by tam był - ulica tylko jednostronnie zabudowana, nie ma tam szkoły itp. placówki, instytucji uzasdniającej przymusowe zwolnienie, chyba że uznać "Budę" przed którą koniecznie trzeba zwolnić, żeby ją dostrzeć i wejść ku uciesze właścicieli. A może to ta elita za którą się uważają wspomniani goście jest tak wpływowa, że sobie próg zafundowała, żeby w ciemno iść do bryki po drugiej stronie ulicy?
Czytam komentarze i zastanawiam się, skąd w ludziach tyle jadu i bezinteresownej zawiści.
Spędziliśmy weekend w Pensjonacie Buda i jesteśmy oczarowani tym klimatycznym miejscem. Korzystaliśmy z restauracji, jedzenie smaczne z dobrego surowca. Będziemy polecać to miejsce.