Pojedziemy, dojedziemy... Tylko kogo będzie stać na paliwo w tym 2026 roku?.krosno24.pl/informacje/umowa-podpisana-w-2026-poje(...)
Pojedziemy, dojedziemy... Tylko kogo będzie stać na paliwo w tym 2026 roku?.krosno24.pl/informacje/umowa-podpisana-w-2026-poje(...)
Ja trochę z innej beczki. Wczoraj przejechałem się po nowej, remontowanej za prawie 700tys.zł, kostce na ul. Piłsudskiego od poczty do rynku, no i ja nie widzę większego efektu jak przed remontem. Jadąc miałem wrażenie, że jadę po wertepach, plomby wypadają. Jest nierówno, kostka się rozchodzi i tylko czekać na następny remont, wkrótce. Jeśli miasto stać na taką rozrzutność to nie dziwię się że budżet się nie domyka, a 46mln za 2km drogi pozostawiam bez komentarza.
Pojedziemy, dojedziemy... Tylko kogo będzie stać na paliwo w tym 2026 roku?
Mam nadzieję że projektanci nas nie zawiodą i pomyślą o obowiązkowych studzienkach poniżej lub powyzej poziomu jezdni których nie da się ominąc ani lewym ani prawych kołem..
No i ograniczeniu predkośc do 50km/h
:)
Mam nadzieje ze nikt nie zapomni o wbudowaniu w pasie ruchu studzienek kanalizacyjnych żeby wjeżdżający do miasta nie zapomnieli ze wjeżdżają do Krosna jeżdżąc po tym mieście człowiek czuje jakby podróżował koleją taki cały czas dochodzi stukot spod kół samochodu ciężko ominąć wszystkie.
Fantastycznie. Jak zbudują s-kę, to będzie można do Rzeszowa za pracą jeździć w miarę komfortowo i szybko. Jak ludzie zaczną masowo pracować w Rzeszowie, to może miejscowi pracodawcy zorientują się, czego potrzebuje pracownik do szczęścia.
W Krośnie jak zwykle mówi się a nie robi. Co ciekawe, mówi się o pieniądzach a nie o robocie-skąd mają być pieniądze jak robota nie zrobiona. Zlikwidowano lotnisko- miał być raj, a tu długi coraz większe i coraz więcej idiotycznych pomysłów /likwidacja rozjazdów na skrzyżowaniach, wysepki na drogach i rondach itd.O łącznicy kolejowej Krosno -Rzeszów mówi się od 16 lat.Wymyślono co prawda 3 warianty, ale tylko do kosza, bo do realizacji absolutnie się nie nadają. O społecznym wariancie, z Krosna Turaszówki przez Ustrobną do Wojaszówki władze Krosna nie chcą słyszeć. Nawet Krosno 24 odmówiła zamieszczenia tego pomysłu na swoich stronach. Kolej jest innego zdania-macie racje . Powiem krótko -sabotaż gospodarczy i polityczny.