DYSKUSJE
Krosno dostało jodek potasu. Trafi do mieszkańców w razie zagrożenia
bozy_dar
04.10.2022 21:10

Lepiej by dali tabletki na uspokojenie - bardziej pomogą niż ten jod bo się foliarze ze strachu pos...ją.

bozy_dar
na forum od listopada 2017
krosnal
04.10.2022 20:47

Uważam, że tabletki winny być rozdane wszystkim mieszkańcom, którzy zgłoszą taką potrzebę "na tzw. wszelki wypadek". Edukacja i uświadamianie jest przy tym niezbędne. Troska władz o to, że zażyją bez potrzeby jest nieuzasadniona. Dorośli wiedzą co mają robić. Trzeba zadbać o dzieci i naszych staruszków. Jeśli do czegoś dojdzie, będzie olbrzymi chaos i z pewnością nie wszyscy zdążą na czas, który będzie liczony w godzinach. Obecnie jest pora kolejnych szczepień na COWID, więc może przy tej okazji zaopatrzyć szczepionego w tabletę z odpowiednią informacją, a pozostałych wezwać do zaopatrzenia się.

krosnal
Endrju89
04.10.2022 20:20

"wpis o charakterze dezinformacji, wyśmiewanie nauki i realnych niebezpieczeństw"

A jakież to ja straszne rzeczy pisałem ? To że przez dwa lata rząd WAS przygotowywał do tego co nadchodzi ? To jest wyśmiewanie niebezpieczeństw ? Czy to, że tzw. szury i płaskoziemcy WAS ostrzegały o tym co teraz właśnie się dzieje na WASZYCH oczach ?! Rozumiem, że to jest dezinformacja i wyśmiewanie nauki... no brawo WY! Wolne media, hahahah. Świat się wali, wszędzie coraz wiecej nowych konfliktów, strajki, demonstracje, III WŚ wisi na włosku ...

Lepiej napiszcie artykuł o tym, co ludzie mają zrobić kiedy usłyszą wyjące syreny, gdzie mają się schować w razie ataku, jak się do tego przygotować! Co ze sobą zabrać! Ile mają czasu po ewentualnym ataku jądrowym!

Słuchajcie dalej aktorów z TV ... Wojny miało nie być, a węgiel po 996 zł...

Elektrownia w Zaporożu już od kilku miesięcy jest okupowana i była ostrzeliwana a jodek potasu dopiero teraz jest rozdawany, no w porę, rychło w czas... Jak Władek wystrzli pocisk w Listopadzie to może w Lutym rząd zareaguje.

Endrju89
sunsabik
04.10.2022 20:06

Ale ze co? Szykują się jakieś dymy? Jeśli tak to i tak zostanie z polin kamieni kupa. I żaden jodek nie pomoże. Podziękujcie eskimosom z Ameryki za judzenie na ruskich.

sunsabik
tereska
04.10.2022 20:02

Jak wiadomo by tabletki jodu były skuteczne trzeba je zdarzyć Max.do 2 godz od ogłoszenie skażenia nuklearnego. Wyobrażacie sobie chaos i tłok ludzi w tych punktach przy takiej sytuacji? I tu widać jak wszystko stoi na głowie w tej i innych kwestiach.Niestety ,,,,

tereska
kurnachata
04.10.2022 19:34

Jak zwykle pewnie jedna tabletka kosztowała 100zł i tak do każdej szkoły w kraju czyli jakiś zarobek jest.

kurnachata
Endrju89
04.10.2022 18:42
Ten wpis został usunięty z powodu złamania regulaminu. Powód: propagowanie przemocy
Endrju89
wed
04.10.2022 18:33

Haash ma rację. Klasyczna profilaktyka, niestety jest szansa że elektrownia atomowa w Enerhodarze może zostać naruszona, a wtedy warto łyknąć trochę jodu. Nie ma czym się emocjonować, co do szczepionek to jestem po 4 dawce, jakoś autyzmu nie zauważyłam u siebie

wed
haash
04.10.2022 18:19

Ja cierpię dolę:):):) dyżurni forumowi debile już posrani ze strachu i snują te swoje pierdolamenta:):):)

haash
na forum od czerwca 2022
84866
04.10.2022 17:20

Będą ludzie płakać oj będą ,słuchajcie PiSu ,i całej reszty .....życzę zdrowia po szczepionkach ,jodkach potasu,pomocy Ukrainie gdzie Ukrainiec by Ci w życiu nie pomógł ,i placcie dalej kartami ....jak wam to zabiorą będą wtedy prosić Boga ....ale Bóg wam nie pomoże bo to wam dał rozum....pora się obudzić chodź niektorym nic już nie pomoże

84866
na forum od marca 2021
/3
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 5648 razy