DYSKUSJE
Darmowa jazda z MKS-em. Przetestuj komunikację miejską
thejoker
23.09.2022 20:34

tak z ciekawości jeśli kierowca autobusu MKS na pustej ulicy jedzie przez kilkaset metrów z prędkością 25 km/h na odcinku gdzie dopuszczala prędkość wynosi 50 km/h to popełnia wykroczenie czy tylko ma wyjebane na wszystko?

linia nr 7, ul. Legionów

thejoker
na forum od listopada 2017
adam1985
21.09.2022 12:05
wyróżnione przez moderatora

>Darmowa jazda z MKS-em. Przetestuj komunikację miejską

Niech dadzą coś na zachęte, bo za darmo to wciąż za drogo, aby się męczyć tzw. komunikacją zbiorową.

adam1985
sunsabik
21.09.2022 10:58

Rozkład jazdy MKS to jakiś psychiczny wymyślił.

sunsabik
sipma
21.09.2022 00:50

Nowe autobusy, a zaraz jak je zakupiono, to została w nich wyłączona klimatyzacja i ogrzewanie dla oszczędności paliwa, więc jak zachęcić pasażerów do korzystania z MKS-u, jak w lecie skwar nie do wytrzymania, a w zimie lodownia, bo ogrzewanie jest wyłączone, a jedyne ciepło które dociera do przestrzeni pasażerów to z "kanciapy" kierowcy i to co pasażerowie nachuchają. Cena biletu jak w Warszawie, a komfort podróży nadal jak gdzieś na prowincji Rosji.

Niech prezydent Przytocki pojedzie do większego miasta jak Rzeszów, Kraków czy Warszawa i zobaczy jaki komfort podróżowania oferują, a jakie Krosno, a obecnie cena biletu jest podobna.

W pierwszej kolejności zatrudnić kierowców na etaty, jak to ma miejsce w całej Polsce, a nie że są na własnej działalności gospodarczej, kto to wymyślił?

sipma
na forum od marca 2018
Endrju89
20.09.2022 21:36

"a także ulżyć naturze, korzystając z ekologicznego transportu zbiorowego" No tej i każdej kolejnej zimy na pewno ulżymy. Dobre. Nawet niejaki Jarosław K. Powiedział do Polaków, że Polska musi być ogrzana i palenie to nasza tradycja można palić wszystkim byle nie oponami!

Endrju89
majk3l
20.09.2022 17:32

MKS Krosno na tle komunikacji miejskiej w podobnych miastach w Polsce wypada fatalnie. Praktycznie każdy kurs na linii E i 1 jest opóźniony. Brak włączonej klimatyzacji w miesiącach letnich. W przepełnionym autobusie w lipcu można udaru dostać. Nic dziwnego, że mieszkańcy wolą wybrać podróż samochodem lub spacer.

Skoro bilety drożeją, to może warto w zamian zadbać o punktualność kursów i komfort podróżujących?

majk3l
na forum od września 2022
androidman
20.09.2022 17:32

Zachęcają coraz wyższymi cenami biletów.

Super zachęta.

androidman
na forum od lutego 2019
parrotmax555
20.09.2022 14:27

W Malborku komunikacja miejska jest bezpłatna. W Krośnie coraz droższa.

parrotmax555
na forum od maja 2022
goatman
20.09.2022 13:30

Samochód używam okazjonalnie, właściwie tylko gdy jest fatalna pogoda, muszę przewieźć dzieci lub zrobić większe zakupy. Auto jest dla mnie środkiem transportu międzymiastowego. Ale jeśli mam wybrać między samochodem a MKS, to wolę pójść pieszo - to będzie dopiero ekologiczne.

Przykłady tras które chętnie pokonałbym autobusem, ale nie da się tego zrobić w racjonalnym czasie:

- chcę dojechać od przedszkola (PM5) około 8:00 i dostać się na lotnisko, a później wrócić około 16:00 w to samo miejsce. Z rozkładu wynika że zmarnuję tu ponad 1h na same dojazdy, nie mówiąc o czekaniu, przesiadkach i dojściu na przystanki.

- chcę dojechać od kina (gdzie jeździ chyba najwięcej autobusów) do vivo, przykładowo o 18:00. Sprawdźcie trasę, szybciej jest dojść tam pieszo.

- chcę dojechać z Krosna np. do Korczyny na czekoladę i wrócić tego samego dnia :} Żeby mieć litość, nie mówię o wyjeździe w weekend.

goatman
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA