Chwila chwila jak przy tych wyremontowanych 300metrach postawiono tabliczke i tam jest podana kwota chyba koło 600 000 zł jeśli dobrze pamiętam. To te 17mln na ile wystarczy :/
Byłaby nowa łącznica kolejowa, byłoby bezpieczniej i luźniej na drodze. Tylko busy by wtedy płakały...
Naprawa nawierzchni. Czyli komunikacyjna zapaść nadal trwa.
Inne miasta zrobiły odwodnice, wybudowały nowe drogi i ulice. Gminy wiejskie wyasfaltowały drogi lokalne. Zetka jak była tak jest wprowadzono kilka dodatkowych skomplikowanych i niedokończonych rozwiązań np. Guzikówka- Suchodół- Głowienka. Trudno się dziwić mieszkańcom Miejsca Piastowego, że nie chcą przyjmowac koncepcji obwodnicy proponowanej przez tych którzy u siebie nie realizują kompleksowych rozwiązań tylko tu kawałeczek tam kawałeczek.
Też nie lubie tmtej drogi, nawet tam kilka razy trombili na mnie chyba dlatego że według nich jechałem za blisko środka drogi.
Większe osobówki/SUVy jadą na styk lusterek, ta droga to porażka i "remont" nic w tym względzie nie zmieni. Aaaa, zdaje się busy do Rzeszowa tamtędy śmigają z prędkościami nadświetlnymi mając gdzieś bezpieczeństwo pasażerów.
@ElVortex ta droga po remoncie dalej ma być przeznaczona dla samochodów osobowych relacji Krosno-Rzeszów.
Dla Tirów jadących z Rzeszowa do Krosna są jeszcze 2 drogi: międzynarodowa-krajowa DK-19 oraz wojewódzka 988-990.
Uzupełnieniem dla Krosna będzie długo oczekiwana S-19.
Może dożyjemy :)
Wszystko pięknie, do czasu aż pojawią się na tej trasie TIRy, które dość często skracają spobie drogę do Krosna.
Podzielam zdanie innych, że to tylko półśrodki. Sam remont to za mało. Ta droga powinna być min. 2 m szersza. Każde inne rozwiązanie to plaster na złamaną nogę. Cóż, mojego życia już nie starczy by zobaczyć autentyczną poprawę. W sumie co się dziwić. 25 lat temu zaczął się exodus, którego nie było w stanie zahamować nic, a pogłębiało poczucie niemożności, braku dojść (również politycznych) i pozostawania w tyle za innymi. Drogi, koleje, to jest krwiobieg. Zawężona żyła=półmartwa kończyna. Drogi są jak krew, koleje jak limfa. Skończyło się na wizjach i obietnicach. Jak ta "nowa" Zetka, obniżenie torów i inne. Ileż to lat wisi sobie piękna wizualizacja w urzędzie miasta... Czy rewitalizacja ronda... Co z tego zostało zrealizowane? Niestety hamulcowym rozwoju miasta był i jest również niejeden jego mieszkaniec... Za mało szacunku dla siebie nawzajem, oportunizm, małostkowość, nihilizm. Nie same władze są winne. "Nie dam ruszyć, ta droga przez moje nie pójdzie", "a po co to komu" itp klasyka.