DYSKUSJE
Święto Morza w Krośnie. Zorganizowano je przed wojną
skynet
24.06.2022 06:58

Przekop mierzei wiślanej jest zgodny z linią parti polegającą na pogłębianiu dna i trzymaniu się koryta.

skynet
na forum od listopada 2017
horus
17.06.2022 09:20

Ten przekop będzie tak opłacalny jak elektrownia Ostrołęka.

horus
na forum od listopada 2017
rydzol
17.06.2022 08:07

Towarzysz yorgosov generalnie wuja wie, pisząc, że inwestycja będzie opłacalna. Przeprowadzone zostały profesjonalne analizy w oparciu o prognozowane dane przeładunkowe, podawane przez pisiacki nierząd, które są na pewno zawyżone, ekstrapolując dane finansowe dla portu Elbląg w oparciu o przepływy finansowe Portu w Gdańsku, prognozowane odprowadzone podatki, itp. itd., wszystko przy założeniu, że Port Elbląg będzie stanowił w 100% wartość dodaną, nie odbierając obrotu innym portom. I wyszło że spłata tej inwestycji, którą wtedy szacowano na 1,3 mld zł, zajmie 400 lat. I to wszystko, nie licząc inflacji."Zawsze jednak uznawano, że koszty przewyższają zyski" - ci, co tak uważali, umieli myśleć i liczyć. Niestety taki potomek radzieckich tankistów yorgosov skąd może o tym wiedzieć? On jest tu po to żeby szczekać, kłamać i popisywać się radiomaryjną głupotą i zarobić parę rubli.

rydzol
Konto zablokowane
haash
16.06.2022 21:51

Sprawdź sobie infrastrukturę portu w Elblągu i przestań bełkotać. Wiem że ciężko Ci myśleć ale spróbuj, to nie boli albo idź do księdza to może Ci wytłumaczy, chyba że to taki sam prawacki inteligent jaj ty.

haash
na forum od czerwca 2022
haash
16.06.2022 21:46

Widzę tlumoku że dalej nie rozumiesz. Czym ty chcesz wozić te towary ? Pontonem? Czy wy prawackie matoły nic nie potraficie? Wam trzeba wszystko ładować łopatologicznie do tych pustych łbów? Zero myślenia co widać po poczynaniach pisich nieudaczników.

haash
na forum od czerwca 2022
yorgos
16.06.2022 21:27

Kanał ma nie jedynie znaczenie turystyczne, ale handlowo - strategiczne. Wiem że twoim psim obowiązkiem jest krytykować wszystko co robi Zjednoczona Prawica. Niestety takich sprzedawczyków jak ty mieliśmy przed rozbiorami. Więc broń Boże nie wolno słuchać takich doradców jak ty. Prywata przekładana ponad dobro kraju jest złem. Takich ludzi nie wolno słuchać i nie dopuszczać do władzy.

yorgos
Konto zablokowane
haash
16.06.2022 20:59

yorgos ty naprawdę jesteś tępy. Przecież masz dane kanału i dane statków. Czym ty niedorozwoju chcesz pływac po kanale? Kajakiem? Nie chlej tyle bo Ci nie służy. Dacza pod Moskwą dla karła już chyba czeka. Nie ma lepszego repreznetanta interesów putinowskiej Rosji niż pis i jego kartoflany szef.

haash
na forum od czerwca 2022
yorgos
16.06.2022 20:44

Rozumiem trochę lepiej od ciebie. Twoim zdaniem byłoby lepiej, żeby nasze jednostki płynęły przez Ruską część? Żeby statki czekały w kolejkach, aż jaśnie wielmożny skorumpowany kacap za łapówkę zezwoli wypłynąć w morze? Wiesz co przestań pieprzyć farmazony. Chyba że jesteś ruskim trollem opłacanym przez wujka Władimira?

yorgos
Konto zablokowane
haash
16.06.2022 20:29

Czy przekopu zwiększy ruch turystyczny na Zalewie Wiślanym? Wątpię. Swobodna żegluga po Zalewie dla jachtów morskich jest prawie niemożliwa ze względu na niewielką jego głębokość oraz wypłycone podejścia do portów zalewowych. Przybysze na jachtach o zanurzeniu 1,8m 2m (a to typowe zanurzenie nowych jachtów morski o długości powyżej 10m)będą mogli jedynie popłynąć torem wodnym do Elbląga. Trudno mi sobie wyobrazić tłumy Szwedów czy Niemców czekających w kolejce na śluzowanie, by popłynąć do Elbląga zobaczyć pomnik Piekarczyka. Zresztą ilu jest tych zagranicznych żeglarzy wystarczy zajrzeć do marin Zatoki Gdańskiej.Natomiast chętni żeglarze z Zatoki Gdańskiej na mniejszych jednostkach, gdy mają taką wolę, to i tak przypływają na Zalew - Wisłą i Szkarpawą. Przekop nie jest im potrzebny.

Do yorgosa:

Ty pewnie i tak nic z tego nie zrozumiesz, nie dziwię się, sterowane z ciemnogrodzkiej kacapskie buce tak mają.

haash
na forum od czerwca 2022
haash
16.06.2022 20:19

yorgos

To są wiadomości ogólnodostępne. Wystarczy poszukać i troszkę poczytać. Żadna filozofia, wystarczy trochę pomysleć. Nie moja wina że masz z tym problem, nie moja wina że jesteś żrącym tanią kiełbasę nachlanym menelem bez możliwości samodzielnego myślenia. Za ciebie myśli ksiądz i kaczyński, ty masz lizać buty.

haash
na forum od czerwca 2022
/2
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA