Po co organizować jakieś egzaminy w 8 klasach? Dawniej nie było, dostawało się świadectwo i szło się wyżej. Kto miał słabsze stopnie szedł do zawodówki, kto lepsze do liceum. Gdyby nie było tych niepotrzebnych nikomu egzaminów, były by normalne lekcje, chłopiec byłby pod opieką nauczyciela i by nie zginą.
Dlaczego nie można w szkołach tak jak dawniej pozostałych klas jakoś przetrzymać? Co robią pozostali nauczyciele? Urlop bezpłatny być powinien za nicnierobienie.
Ogromna tragedia. Czyli to jednak pełen przygód dzień wolny od szkoły. Miałem pisać, że jak kiedyś byłem na Śląsku to młodzież szkolna była w szkole od ósmej rano do po 16 w świetlicy.
Poziom dyskusji żałosny. Ja myślę że winni są elektrycy co postawili ten słup. Albo producenci drutu. Tak , to na pewno producenci drutu. Należy zakazać produkcji drutów. A wszystkich 14-latków zapędzić na świetlicę, najlepiej do 22.00. A rodzice odbiorą i położą spać do łóżeczka. Sorry za sarkazm, ale najgorzej jak rzuca się durne oskarżenia krzywdzące ludzi