DYSKUSJE
Inflacja coraz wyższa. Sprawdzamy, ile kosztują podstawowe zakupy
Lukii
14.01.2022 09:37

Biedronka obecnie jest jedym z najdroższych i jakościowo najgorszych sklepów spożywczych.

Jak porównać najtańsze mleko biedronkowe do produkcji lokalnej np z Jasienicy Rosielnej?

Co do całego rankingu jest on nie miarodajny ponieważ każdy sklep ma swojego dostawcę i inną jakość, dotyczy się to przede wszystkim mięsa i serów które z roku na rok są coraz gorszej jakości.

Niestety żeby konsument nie zauważył szokowej podwyżki cenowej obniża sie jakość produktów.

Lukii
na forum od listopada 2017
ogorekjurek
14.01.2022 09:36

Dyżurni malkontenci potrafią tylko narzekać na najlepszy rząd w ostatnim półwieczu. Infacja nagle wylazła z Polski i zalała całą Europę. Ba, cały świat i jeszcze poleci na księżyc. Wielu ludzi ma bardzo krótką pamięć i zapomniało o kryzysie jaki był w latach ubiegłych. Nigdy nie zapomnę, kiedy za rządów platfusów zabrali nam 70 zł rodzinnego bo dochód przekroczł 7 zł. Kiedy za przeproszeniem, musiałem drutem srać, a dzieciom odmówić słodyczy. Kiedy benzyna była po 6 zł. platfusowski rząd nie wprowadził żadnej tarczy. Polacy to mądry i pracowity naród, ale ciągle poniżany i wykorzystywany przez złych sąsiadów zarówno ze wschodu i zachodu. Niestety mamy wielu rodaków, którzy dla mamony chcą sprzedać Polskę. Historia pokazuje ile żeśmy przechodzili upokorzeń. Dobrze że w końcu mamy rząd, który pomimo ataków potrafi sobie z tym poradzić. A drożyzna minie, jak sraczka i katar.

ogorekjurek
Konto zablokowane
mikser
14.01.2022 08:41

pkc11

Lecz się na nogi, głowa jest już niestety nie do uratowania. Efekt TVP Info. Kurski podPiSał na ciebie wyrok.

mikser
ula
14.01.2022 05:31

Budowanie w kraju fikcyjnego dobrobytu przez przyjmowanie rozwiązań socjalnych właściwych krajom wysokorozwinietym i rozdawanie pustego pieniądza musiało w końcu przynieść efekt inflacyjny.

ula
goatman
13.01.2022 23:32

2 lata temu jak zrobiłem w Kauflandzie zakupy za 200 zł to miałem zapas dla rodziny na cały tydzień. Teraz, nie zmieniając nawyków zakupowych, ciężko jest nie zrobić podobnych zakupów co 4-5 dni. No ale przecież halo, ośmiorniczki jedli!

goatman
pkc11
13.01.2022 21:44

efekt Tuska, Pawlak POdpisał mega niekorzystne umowy gazowe i jest jak jest...

pkc11
Konto zablokowane
krosno24de
13.01.2022 21:19
wyróżnione przez moderatora

Ranking sklepów ma się nijak do jakości oraz nie brano pod uwage promocję w danym tygodniu podczas badania cen potrzebnych do artykułu. Biedronka jest od jakiegoś czasu jednym z najdroższych sklepów i nie rozumie dlaczego znalazła sie jako jeden z najtańszych... Ktoś kto przeprowadzał to badanie nie ma pojęcia o handlu ;)

krosno24de
na forum od maja 2021
tomasz
13.01.2022 20:55

Cena to nie wszystko, w Krośnie można kupić mięso i wyroby wędliniarskie o bardzo wysokiej jakości i na pewno nie są to produkty oferowane w dużych sklepach sieciowych. Cena ceną a jakość to jakość, dobry i smaczny produkt musi kosztować.

tomasz
wed
13.01.2022 17:52

Ja właśnie słucham pana Morawieckiego i jestem zachwycony.. Nie będzie żadnych podatków, ogromne dopłaty dla rodzin, najwyższe w Europie, będą się troszczyć o każdego Polaka, 0 VAT prawie na wszystko, ogromne obniżki cen paliwa (padnijmy na kolana przed Obajtkiem), tarcza za tarczą, takich tarcz nigdy w Polsce nie było, aż mi cięzko, chyba nie udźwignę...,ogromne podwyżki płac, dopłaty do gazu i prądu, cała Europa zazdrości nam Polskiego Ładu. Ludzie dlaczego narzekacie ? I tylko zastanawiam się dlaczego mu tak nos szybko rośnie ?

wed
krosnianin71
13.01.2022 17:51

Kolejny etap upadku Polski rozpoczęty ... czas spie***lać na zachód ...

krosnianin71
/6
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA