DYSKUSJE
Przy dawnym Oratorium powstaje sala gimnastyczna. Mieszkańcy zaniepokojeni
orlandus
11.01.2022 07:34

Do keerf słuchaj gościu ile lat przepracowałeś bo ja 24 lata i dalej pracuje. Regularnie place rachunki i oburzony jestem tym ,że wrzuciłeś wszystkich do jednego worka. Ludzie co mieszkają w blokach pracują i utrzymują "darmozjadow' też tych co mieszkają na wsi i na obrzeżach Krosna. Nadmieniam że pomoc społeczna na tych włościach jest najwieksza. A dlaczego bo w bloku jak nie "zapłacisz czynszu * to cię po prostu eksmituja A teraz zycze abyś był ofiarą Polskiego Ładu jeżeli chodzi o rachunki za gaz. Chyba że ogrzewasz się swoimi "odchodami" przepraszam odpadami.

orlandus
na forum od listopada 2017
reaktywator
11.01.2022 06:10

No i @Darmodziej jasno i klarownie przedstawił swoją subiektywność itendencyjność - jak myślisz (jeśli), jeśli mieszkańcy wcześniej dowiedzieliby się o tej buddowie to by inwestora zabili i dlaczego inwestor wcześniej nie chwalił się, że takie dobro im czyni?

reaktywator
nick12
11.01.2022 05:28

Nie jestem pewien czy Radna faktycznie nic nie wiedziała. Gdyby tak faktycznie było to by oznaczało, że Jej pozycja polityczna jest mierniutka. Rejestr zezwoleń jest jawny. Takich zezwoleń na budowę w tym okręgu nie wydaję się dziesiątkami. A może faktycznie Jej nie powiedzieli ale z drugiej strony to nadal glosuje tak jak chcą.

nick12
keerf
10.01.2022 23:28

Jak sie chce mieszkać w swoim odludziu lub byc panem swojego terenu to stawia sie dom na obrzezach lub na wsi.Ale to nie dla nierobów z bloków którym się wszystko ma nalezec jak widać.Dajcie spokój moze jedna szkoła będzie normalnie funkcjonować.Lasy sobie powycinajcie bo na takim markiewicza czy guzikówce już nie widać bloków miejscami.

keerf
Darmodziej
10.01.2022 19:55
wyróżnione przez moderatora

Gdyby w tym miejscu budowano kościół, to dopiero byłby krzyk.

Darmodziej
korzen0409
10.01.2022 19:47

Gdyby pani dubiel zbudowano w tym miejscu kościół pierwsza byłaby na przecięciu wstęgi

korzen0409
triador
10.01.2022 19:43

Gwoli ścisłości. Michalici to nie zakon tylko zgromadzenie. Zakonem byli templariusze czy joannici. Brawa dla michalitów, dla dzieci i młodzieży robią wiele. To w jaki sposób urządzone są klasy, laboratoria czy strzelnica w Michalickim Zespole Szkół w Miejscu Piastowym, zasługuje na najwyższe uznanie. Byłem, widziałem. A nowoczesna sala teatralna w Centrum Edukacji Michael wymiata w zupełności. O jakości MZSP prowadzonym przez michalitów świadczy fakt, że z roku na rok przybywa młodzieży chcącej się tam kształcić. Po prostu szkoła kozacka, jak mówią moje córy.

triador
shadow1965
10.01.2022 19:30

"Mieszkańcy sąsiedniego bloku przy ul. Oficerskiej alarmują, że obiekt zabierze im światło słoneczne i pogorszy jakość życia".

Cicho bo się wyda. Wprowadzą nam daniny za światło słoneczne i jakość życia... albo jeszcze gorzej... OPODATKUJĄ...

shadow1965
na forum od listopada 2018
BlondaS
10.01.2022 18:30

Przy każdej budowie jest hałas, budowa się zakończy, problem zniknie. Więc argumenty mieszkańców bloku żałosne. Równie dobrze sąsiad może robić remont mieszkania... A co mają powiedzieć mieszkańcy Krosna mieszkający w ciągu drogi krajowej gdzie ruch pojazdów w ciągu doby jest na poziomie 20-30 tys. !

Jak mieszkańcy bloku mają problem z hałasem niech przeprowadza się bliżej obwodnicy.

A jak dzieci z Oratorium bawiły się na dworze przed budynkiem to hałas nie przeszkadzał? A teraz będą zajęcia w środku w masywnej bryle to przecież powinno być ciszej...

Po ukształtowaniu działki, ogrodzenia, drzewek i żywopłotu widać że wejścia zaplanowane będą od str. budynku oratorium. Więc raczej dźwięki wlatujących dzieci z zajęć nie powinny przeszkadzać mieszkańcom przyległego bloku...

Przycięte drzewa zasłaniały 2 piętro i też zabierałby światło, więc w czym problem.? Nowy budynek nie powinien być wyższy. Przecież to nie będzie hala widowiskowo-sportowa jak ma Burakach...

BlondaS
buczo85
10.01.2022 17:29

Typowo polskie zrzędzenie, że jak to można zabudować działkę budowlaną w środku miasta? Tak jak ktoś napisał, gęste choinki światła nie zabierają, a budynek będzie powodował 100 nieszczęść. Przykro czytać takie rzeczy.

buczo85
/4
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA
Reklamę wyświetlono 5630 razy