DYSKUSJE
Zachęcali do pomocy migrantom. Przegonił ich ksiądz, sprawdziła policja
gandalfff
30.11.2021 14:29

Dlaczego akurat przed kościołem? Żeby wywołać sensację. Prowokatorzy, którzy bram kościoła nie przekroczyli od lat chcą pouczać nas katolików i Kościoł w sytuacji, gdy sami stanowiska Kościoła nie znają. I akurat pojawiła się w pobliżu ekipa tego portalu.

gandalfff
na forum od listopada 2017
krosnianinzkrosna
30.11.2021 13:48

Z artykułu jasno wynika, kto nie ma empatii (pod kościołem ulotkę brał co 5-ty) i kto jest złym charakterem w tej zaaranżowanej scence : oczywiście księża którzy przepędzają tych co tylko "głoszą Ewangelię" pod kościołem. Naprawdę udana prowokacja z której wyłania się brzydki obraz Kościoła pełnego obłudnych wiernych i obłudnych księży. Brawa dla Redakcji i dla lewicowych aktywistów, możecie otworzyć szmpana i wypić za zdrowie uchodźców. Bo przecież to tak naprawdę tylko nich wam chodzi ;) chciałbym mieć tyle empatii co wy ale niestety jestem ciemnym katolikiem

krosnianinzkrosna
na forum od listopada 2021
katana34
30.11.2021 13:37
wyróżnione przez moderatora

Dobrze wiedzieć, że są jeszcze dobrzy, życzliwi ludzie, tak trzymać! A co do zachowania księdza... szokujące! Jedna z głównych prawd wiary głosi - Bóg jest Sędzią sprawiedliwym, który za dobro wynagradza, a za zło karze - także, hmm... proszę księdza... a poza tym GNIEW to również grzech... ?! Tutaj potwierdza się moje zdanie na temat duchownych...

katana34
na forum od listopada 2020
razr
30.11.2021 13:32

@jan_moszcz wg lewaków niewarto ponieważ oni najchętniej wpuścili by ich do TWOJEGO domu

razr
jan_moszcz
30.11.2021 12:58

jeśli się kogoś wpuszcza do domu nie warto wiedzieć kogo?

jan_moszcz
na forum od lipca 2021
Endrju89
30.11.2021 12:01

Ale czy to jest nasz problem, czy Białorusi ? Kto ich tam sprowadził ? Białoruscy przemytnicy czy Polacy ? Swoją drogą, ciekawe czy ci szanowni państwo ze zdjęcia tak chętnie otwierają każdemu obcemu człowiekowi ( zwłaszcza z którym nie potrafią się dogadać ) drzwi do swojego domu i ich zapraszają na herbatkę ?! Pewnie, gdybym zaczął obrzucać kamieniami ich mieszkania czy domy a pod blokiem, czy przy ich ogrodzeniu postawił sobie namiot i tam koczował to zaraz pojawiła by się policja. No ale między Krosnem a Kuźnicą jest 600 km więc można sobie popajacować.

"programy, które pomogą tym ludziom przystosować się do naszej kultury – tłumaczy jedna z uczestniczek akcji"

Ta, szczególnie w ośrodku dla migrantów w Wędrzynie pokazali kluturę. Ci ludzie mają jeden cel! Dostać się do RFN a Polskę mają daleko w nosie! To po pierwsze, a po drugie sama UE nie chce ich na swoim terytorium!

Jeszcze kilka lat temu kraje, które chciały nas karać za nieprzyjmowanie migrantów, teraz nas poklepują po ramieniu, i mówią "dobra robota!"

Endrju89
poldek67
30.11.2021 11:42

Polska to dom nas wszystkich, nie życzę sobie by ktoś podejmował decyzję za mnie. Jeśli jesteś takim dobrym samarytaninem, weź do swojego domu, zamelduj i pracuj na niego, ja nie będę i tyle.

poldek67
nyania
30.11.2021 11:29

A czy ktos sie zastanwaial dlaczego ci wszyscy islamisci garną sie do Europy ,a nie do swoich braci w Arabaii Saudyjskiej, Emiratach Arabskich itd.itd. Przeciez te kraje są bogatsze niż kraje UE. A czy ktoś z Was wie, że 10 lat temu Egipt liczył 70 mln ludzi,a obecnie 105 mln. Zatem zastanówcie się jaki jest ich cel przybycia do Europy.

nyania
razr
30.11.2021 11:29

@ciekawykrosnianin lewactow nie potrafi czynami tylko propagandą, nawet jeśli byłaby teraz taka realna możliwośc "jedź na granicę i zabierz do swojego domu uchodźcę" to ludzie ze strony lewej rozrzucaliby ulotki żeby przyjmować ich do domu co raz więcej zamiastn samemu ich przyjąć, do tego ograniczyły by się ich działania aktywistyczne.

razr
ciekawykrosnianin
30.11.2021 10:50

Pytam, ilu nachodców przyjęli do swoich domów redaktorzy portalu? Pokażcie czynami, a nie propagandą.

ciekawykrosnianin
/7
W polu powyżej wpisz numer strony, do której chcesz przejść
DYSKUSJE
TWOJE KONTO
  • Zaloguj się aby uzyskać dostęp do konta
PYTANIA, PROBLEMY, SUGESTIE
13 493 44 44
REKLAMA