Nie ma chyba nic bardziej obrzydliwego w polityce niż wykorzystywanie wiary do celów politycznych, a już w taki komiczny sposób to już w ogóle. Nawet nie zdają sobie sprawy jak bardzo szkodzą Kościołowi takimi praktykami. Dziwią się że ludzie przestają chodzić do kościoła? No właśnie m.in. przez to co robi partia rządząca i to towarzystwo na K.
Cytując pewnego polityka
"W imię Boże "
I kolejny cytat
"będziesz pan wisiał"
Mnie tam wystarczy...
Ale Konfederacie - Polaku talerzyk postawisz na Wigilię, prawda? Dla kogo, dla Jezusa uchodźcy, Żyda, czy dla własnego poczucia że taka jest tradycja?
Hipokryzja to ten portal. Typowo stronniczy. Niby media apolityczne a tutaj to tylko wychwalanie Ko oraz lewicy. A pan autor jak chce to niech sam przyjmie do swojego domu 10 migrantów. Zapraszam na zachód i popytać starych obywateli co myślą o tych uchodźcach. I jak chętnie oni się aklimatyzują i praca.
Jaka tam Konfederacja, przecież to zwykli faszyści. Nazywajcie rzeczy po imieniu.
Wolny wybór w sprawie szczepień...racja, wybór jest miedzy czymś a czymś. Albo sie szczepisz i w razie ewentualnej choroby masz leczenie za darmo, albo sie nie szczepisz i za hoapitalizacje płacisz.
Dlaczego wszyscy wolnościowscy tak bardzo chcą tego wolnego wyboru, ale absolutnie nie zgadzają sie na ponoszenie żadnych konsekwencji swoich czynów? To nie jest wolność...
Poza tym wolność jednego człowieka kończy sie tam gdzie zaczyna wolność drugiego. Ja sobie nie życze niezaszczepionego w restauracji i wpuszczanie takiego łamie moją wolnosc...także tutaj też jakoś wolnościowscy cudzej nie akceptują.
Panie i Panowie, a gdzie są zdjęcia w drugą stonę? Ile osób było na rynku? Tyle co przy konferencji młodych dotyczących cen paliw? Czyli ZERO?
To wyróżnienie dla Krosna że politycy mieszkający w Sotlicy nagle otwierają tutaj swoje biura. Krosno zyskuje na wartości.
Wrzuca się w publiczną debatę takiego dziennikarskiego gniota, aby gawiedź się aktywizowała, pisała, czytała co inni napiszą, a wejscia za wyświetlanie reklam nabijają sakiewkę. W sumie zaczyna być to portal nacechowany takim żenującym poziomem, że nie warto poświęcać czasu na tak marną jakość artykułów. Po co dawać autorom zarabiać na takim dziadostwie? Lepiej sobie kupić dobrą książkę i spędzić czas na lekturze czegoś wartościowego. W sumie taka rada - zaglądajcie rzadko i nie komentujcie. Jak spadną dochody to i może w jakości będzie progres. Na razie, pod względem dziennikarskim, dno.
Domagam się wyjaśnień od proboszcza krośnieńskiej fary, dlaczego zgodził się na odprawienie "mszy świętej" w intencji Konferderacji z udziałem tak zdemoralizowanego człowieka, jakim jest poseł Braun. Przypomnijmy, że z mównicy sejmowej powiedział on do drugiego człowieka: "Będziesz pan wisiał". Czy to są standardy miłosierdzia i nauk Jezusa Chrystusa? Fałsz, obłuda, zakłamanie.
www.rp.pl/polityka/art19010931-bedziesz-pan-wisial(...)